Now Reading
Μας φτιάχνει τη διάθεση το να διακοσμούμε νωρίς για τα Χριστούγεννα

Μας φτιάχνει τη διάθεση το να διακοσμούμε νωρίς για τα Χριστούγεννα

Το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί.

Αν θέλετε να στολίσετε δέντρο από την 1η Νοεμβρίου, κάντε το χωρίς αμηχανία και αφήστε τους άλλους να λένε. Έχετε και την υποστήριξη των ειδικών. Όπως σχολιάζει ο ψυχαναλυτής Steve McKeown, «σε έναν κόσμο γεμάτο στρες και άγχος, απολαμβάνουμε να κρατάμε επαφή με πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μάς ξυπνάει δυνατά συναισθήματα από την παιδική ηλικία. Είναι ένα μονοπάτι που οδηγεί στον ενθουσιασμό που νιώθαμε στην παιδική ηλικία μας».

Η άποψη του McKeown ενισχύεται από μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Environmental Psychology, σύμφωνα με την οποία ο εξωτερικός στολισμός του σπιτιού μας βοηθάει στο χτίσιμο καλύτερων σχέσεων με τους γείτονές μας.

Εκτός όμως αν τα γιορτινά λαμπάκια παίζουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Γιατί στην περίπτωση της γιορτινής μουσικής, όπως παραδέχονται οι επιστήμονες, συμβαίνει ό,τι και με το αλκοόλ του ρεβεγιόν: η μικρή δόση είναι διασκεδαστική, η μεγάλη μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τις κοινωνικές σχέσεις μας.

Δείτε Επίσης

Διαβάστε εδώ τι υποστηρίζει μια μαμά που απολαμβάνει να στολίζει από πολύ νωρίς για τα Χριστούγεννα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top