Now Reading
Μένουμε σπίτι και κάνουμε κατασκευές αφιερωμένες στη Μέρα της Γης

Μένουμε σπίτι και κάνουμε κατασκευές αφιερωμένες στη Μέρα της Γης

Γιατί ο Πλανήτης μας είναι το μόνο σπίτι που έχουμε διαθέσιμο για τα παιδιά μας

Αξιοποιήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και συνδυάστε την ανεξάντλητη ενεργητικότητα των παιδιών σας με την οικολογική ευαισθησία και ένα μάθημα αγάπης και σεβασμού για το περιβάλλον.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι τα παιδιά σας δεν είναι σε διάθεση για χειροτεχνίες. Ή ίσως νομίζετε ότι η οικογένειά σας δεν έχει το καλλιτεχνικό ταλέντο. Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε ένα ισχυρό επιχείρημα: Η χειροτεχνία δεν αφορά απαραίτητα το τελικό προϊόν (αν και είναι πάντα ωραίο όταν το έργο σας αποδεικνύεται όμορφο ή περίπου όπως το θέλατε). Πρόκειται περισσότερο για τη σύνδεση που συμβαίνει καθώς προσπαθείτε να χτίσετε κάτι μαζί, να γελάσετε με τα λάθη σας και να μάθετε πώς να τα κάνετε σωστά. Και αφορά επίσης την αποδοχή των ατελειών στο έργο τέχνης σας (και στη ζωή σας, πραγματικά) και την αγάπη τους ούτως ή άλλως. Και δεν είναι αυτό ένα μάθημα που θα θέλατε να σας διδάξει η Μητέρα Γη;

Επιπλέον, η χειροτεχνία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του άγχους και στη βελτίωση της εστίασης και της αυτοεκτίμησης. Σας προσφέρουμε μερικές εύκολες χειροτεχνίες για την Ημέρα της Γης για να γιορτάσουν τα παιδιά τον πλανήτη αλλά κι εσείς τον κοινό χρόνο μαζί τους.

Παίζουμε ανακύκλωση

Δείτε από τα υλικά που έχετε πετάξει και βρείτε τρόπους να τα αξιοποιήσετε για να φτιάξετε κάτι νέο. Τα χάρτινα μπουκάλια μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε σπιτάκια, κτίρια ή πύργους. Οι κύλινδροι από το χαρτί κουζίνας ή υγείας μπορεί να γίνει η βάση για ανθρωπάκια ή αυτοκίνητα. Τα γυάλινα βάζα μπορούν να ζωγραφιστούν και να αποκτήσουν χαρακτηριστικά προσώπου. Τα κουτάκια από αναψυκτικά μπορούν να φτιάξουν μια πρωτότυπη γιρλάντα…

Δραστηριότητες στο μπαλκόνι ή στον κήπο

Ιδανική μέρα για να φροντίσουμε τις γλάστρες και τα φυτά μας, να τα ποτίσουμε, να τα κλαδέψουμε ή να τα μεταφυτεύσουμε. Αν έχουμε σπόρους το να φυτέψουμε κάτι σήμερα θα ήταν το καλύτερο δώρο για τη Ημέρα της Γης. Μιλήστε στα παιδιά για τα αγαπημένα σας δέντρα ή φυτά. Στην απογευματινή σας βόλτα, ονοματίστε τα δέντρα και τα φυτά που συναντάτε.

Save energy

Εξηγήστε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι για τον πλανήτη να καταναλώνουμε την ενέργεια με προσοχή και σεβασμό. Προσπαθήστε να κάνετε μέσα στη μέρα όσο περισσότερες δραστηριότητες γίνεται χωρίς να χρησιμοποιείτε κάποια μορφή ενέργειας – μπαταρία ή ρεύμα.

Τραγουδήστε, χορέψτε, κινηθείτε, διαβάστε, χοροπηδήστε, φτιάξτε παζλ, ζωγραφίστε, κάντε ποδήλατο, τρέξτε, παίξτε παιχνίδια ρόλων, παίξτε με κουζινικά/κούκλες/ζωάκια.

https://www.youtube.com/watch?v=_7K-wCMA3ag

Δείτε Επίσης

Φτιάξτε μια ιστορία

Μια φορά κι έναν καιρό …βάλτε τα παιδιά να σκεφτούν και να γράψουν ή να πουν με τη βοήθειά σας ένα «παραμύθι» για την κλιματική αλλαγή – τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει και τι θεωρούν ότι μπορούν και τα ίδια να κάνουν καθώς μεγαλώνουν για το καλό του πλανήτη.

Send your message

Γράψτε το δικό σας μήνυμα για τη Μέρα της Γης: και ζωγραφίστε το σε ένα άσπρο μπλουζάκι, βάλτε το σε μια ζωγραφιά σας, γράψτε το με χρώματα πάνω σε πέτρες ή βότσαλα ή φτιάξτε σελιδοδείκτες με το μήνυμά σας για τους φίλους ή τους συμμαθητές σας. Κόψτε κύκλους και ζωγραφίστε τη γη και γράψτε πάνω της τη φράση που της αφιερώνετε.

Και να θυμάστε η Ημέρα της Γης μπορεί να είναι στις 22 Απριλίου αλλά την αγάπη, τη φροντίδα και το σεβασμό μας για τον πλανήτη μας πρέπει να τα δείχνουμε κάθε μέρα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top