Now Reading
Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών

Μένουμε σπίτι και επισκεπτόμαστε το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών

Και φτιάχνουμε μια “έκθεση” με τα δικά μας αγαπημένα παιχνίδια!

To childit παρουσιάζει καθημερινά δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, στις δύσκολες αυτές στιγμές της καραντίνας.

Οι στιγμές αυτές πρέπει και μπορούν να γίνουν στιγμές δημιουργικές. #μένουμεσπίτι #μένουμεσπίτιμεπαιδιά.

Πριν κάνουμε την επίσκεψη στα πιο ωραία Παιδικά Μουσεία, ένα tip:

Φτιάξτε το δικό σας Μουσείο Παιχνιδιών μαζί με τα παιδιά – ξεχωρίζοντας αγαπημένα παιχνίδια και χωρίζοντας τα ανά ηλικία.

Mπορείτε να προσθέσετε στη δική σας έκθεση τα δικά σας παιχνίδια που είχατε ως παιδί ή να συζητήσετε με τα παιδιά σας ποια ήταν τα δικά σας αγαπημένα παιχνίδια όταν ήσασταν παιδί…

Αγαπώ τα Μουσεία. Είναι χώροι που με μάγευαν από παιδί. Είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθεις σε επαφή με το παρελθόν αλλά και με σημαντικά κομμάτια της ανθρώπινης γνώσης και ιστορίας από τόσο διαφορετικές χρονικές περιόδους, τόπους αλλά και τομείς ενδιαφέροντος. Κάθε πόλη ή χώρα έχει ως σήμα κατατεθέν τα δικά της μουσεία. Πρόσφατα το Παλαιό Φάληρο απέκτησε το δικό του μουσείο-σήμα κατατεθέν. Σε ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής στεγάζεται εδώ και λίγο καιρό το Μουσείο Παιχνιδιών με τη φροντίδα του Μουσείου Μπενάκη και πρωτεργάτρια τη συλλέκτρια Μαρία Αργυριάδη, η οποία δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή, το έργο της, οι συλλογές και οι μελέτες της, όμως θα κρατάνε ζωντανή τη μνήμη της, όσο θα παραμένει ζωντανή η αγάπη του κόσμου για τα παλιά –κι όχι μόνο– παιχνίδια. Το Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών με πυρήνα την συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, η οποία συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης, παρουσιάζει παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.

Δείτε Επίσης

Η συλλογή αποτελείται από παιχνίδια ελληνικά και ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα και κινεζικά και απ’ ό,τι έχει σχέση με το παιδί από τη στιγμή που γεννιέται, ενώ περιλαμβάνει βιβλία σχολικά και παιδικής λογοτεχνίας. Ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζεται και από άλλες δωρεές. Αυτή τη στιγμή αριθμεί 20.000 παιχνίδια που έχουν συντηρηθεί από το αρμόδιο τμήμα του μουσείου, ενώ εκτίθενται γύρω στα 2.000 που χρονολογικά φτάνουν μέχρι τη δεκαετία του 1960. Αυτό σημαίνει ότι θα ανανεώνεται συνέχεια κι αυτό σας δίνει το «άλλοθι» να επισκεφτείτε το Μουσείο ξανά… και ξανά!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ: Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, 175 61 Παλαιό Φάληρο, Πληροφορίες: 2130258498, benaki.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top