Now Reading
Μένουμε σπίτι και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πασχαλινό παραμύθι

Μένουμε σπίτι και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πασχαλινό παραμύθι

Που μας βοηθάει να δούμε τη θετική πλευρά ακόμα και των δύσκολων καταστάσεων

Ξεχωρίσαμε αυτή την ιστορία γιατί έχει κάποια κοινά σημεία με τις συνθήκες που ζούμε.

Όχι ο ήρωας του συγκεκριμένου παραμυθιού δεν είναι αναγκασμένος να μείνει σπίτι του και να περάσει το Πάσχα μακριά από τους φίλους του αλλά υποχρεώνεται να αλλάξει σπίτι και να μετακομίσει με τους γονείς  του από το χωριό που ζούσε σε μια γειτονική πόλη.

Έτσι βρίσκεται σε ένα ξένο και άγνωστο περιβάλλον μακριά απ’ όσα ήξερε μέχρι τότε και μακριά από τους φίλους του και άλλα αγαπημένα πρόσωπα.

Δεν μπορεί να καταλάβει ούτε να συμμεριστεί τους λόγους της μετακόμισης ούτε κατανοεί τα επιχειρήματα που του προσφέρουν οι γονείς του στην προσπάθειά τους να του εξηγήσουν γιατί είναι καλό να μετακομίσουν.

Προσπαθεί ωστόσο να δεχτεί την κατάσταση αν και τον φοβίζει το νέο του περιβάλλον και το σπίτι του δεν θυμίζει ακόμα σπίτι.

Τότε συμβαίνει κάτι αναπάντεχα ευχάριστο. Μια υπέροχη μυρωδιά τον ξεσηκώνει και προσπαθεί να ανακαλύψει από πού έρχεται. Το εξαίσιο άρωμα τον οδηγεί σε ένα εξίσου πανέμορφο θέαμα. Μια ανθισμένη και εκθαμβωτική πασχαλιά είναι η πηγή της ευωδιάς αυτής που τον παρέσυρε.

Η Πασχαλιά θα κάνει τον ήρωα του παραμυθιού να συνειδητοποιήσει ότι η ομορφιά βρίσκεται παντού όπως παντού μπορεί να βρίσκεται και η χαρά της ζωής. Παντού και σε κάθε στιγμή. Αρκεί να είμαστε σε θέση να τη δούμε και σε θέση να την αναγνωρίσουμε.

Όταν καταφέρνουμε να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων είναι πιο εύκολο όχι μόνο να αποδεχτούμε και να κατανοήσουμε μια αλλαγή ή μια νέα κατάσταση, αλλά μπορούμε πραγματικά εστιάζοντας στα οφέλη και στα πλεονεκτήματα να αρχίζουμε και να την απολαμβάνουμε και να νιώθουμε ξανά χαρά και ικανοποίηση.

Έτσι και εμείς, τώρα, με αφορμή αυτή την ιστορία μπορούμε πιο εύκολα να εστιάσουμε στην ομορφιά ότι είμαστε καλά, είμαστε υγιείς και είμαστε με την οικογένειά μας – στο σπίτι μας.

Κι όσο διαφορετικό κι αν είναι αυτό το Πάσχα, μπορούμε ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες να το κάνουμε όμορφο και χαρούμενο!

Δείτε Επίσης

https://www.youtube.com/watch?v=_XUrNkhJeh4

Το Πάσχα του Πασχάλη  

συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου

εικονογράφηση: Δήμητρα Αδαμοπούλου

εκδόσεις: Τετράγωνο

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top