Now Reading
Κι η μαμά μπορεί να έχει μια άσχημη μέρα…

Κι η μαμά μπορεί να έχει μια άσχημη μέρα…

Και δεν χρειάζεται να νιώθει άσχημα γι’ αυτό!



Μπορεί να σε περιτριγυρίζει μια ίωση. Μπορεί να είσαι πιεσμένη στη δουλειά. Μπορεί να σου έτυχαν διάφορες αναποδιές μαζεμένες. Μπορεί να τσακώθηκες με τον σύντροφό σου. Ή μπορεί απλώς να ξύπνησες στραβά, να περιμένεις περίοδο… να… χίλια δυο πράγματα να σε πιέζουν και να νιώθεις σαν ηφαίστειο που ετοιμάζεται να εκραγεί.

Ηρέμησε! Πάρε μια ανάσα!

Δεν είσαι μόνη…

Και δεν είσαι η μόνη!

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει κι άλλα συναισθήματα πέρα από χαρά.

Μπορεί να νιώθεις κούραση.

Μπορεί να έχεις εκνευρισμό.

Μπορεί να αισθάνεσαι ένταση.

Μπορεί να είσαι στεναχωρημένη.

Κανείς δεν περιμένει να είσαι ρομπότ.

Ακόμα και αν έχεις πείσει τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου ότι είσαι super woman κι έχεις μαγικές ικανότητες, ε λοιπόν ακόμα κι οι υπερηρωίδες έχουν άσχημες μέρες…

Μια μητέρα δεν παύει να είναι γυναίκα και δεν παύει να είναι άνθρωπος.

Κι οι άνθρωποι έχουν πολλά συναισθήματα, πολλές εκφράσεις, μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών εκφάνσεων κι αποχρώσεων του εσωτερικού τους κόσμου.

Μια μητέρα θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο για τα παιδιά και την οικογένειά της και θέλει να προσφέρει και να δίνει τον καλύτερο εαυτό της.

Όμως είναι τελείως διαφορετικό να πιέζει τον εαυτό της και να προσπαθεί συνέχεια να ξεπερνάει τα όριά της.

Η οικογένεια και τα παιδιά της θέλουν σαφώς η μαμά να είναι καλά και να είναι ευτυχισμένη, αλλά κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι 24ώρες το 24ωρο καλά και κάθε μέρα της εβδομάδας… εκτός αν είναι ρομπότ… ή διαθέτει εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Μην κρύβεσαι από τα παιδιά – έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα που λέει και το τραγούδι!

Μη φοβάσαι να εκφράσεις μπροστά σου τα διαφορετικά σου συναισθήματα.

Δείτε Επίσης

Είναι σημαντικό τα παιδιά να καταλάβουν ότι τα συναισθήματα είναι μια εσωτερική ψυχολογική κατάσταση για την οποία δεν χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές, ντροπή ή τύψεις. Η διαχείριση των συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους πολύ συχνά με τον τρόπο που το κάνουν οι γονείς τους. Το δικό τους παράδειγμα παίζει μεγάλο ρόλο.

Αν συσσωρεύεις αρνητικά συναισθήματα, στην προσπάθειά σου να τα κρύψεις είναι πολύ πιο πιθανό κάποια στιγμή να μην μπορείς να τα διαχειριστείς και τότε το αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αρχικά επιθυμούσες. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον έλεγχο, να βγεις εκτός εαυτού και η συμπεριφορά σου να είναι επιζήμια για σένα αλλά και για τα παιδιά.

Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να βιώνεις κάθε συναίσθημα στην αρχή του ώστε να μπορείς να το διαχειρίζεσαι.

Κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου.

Κάνε ένα ζεστό μπάνιο.

Πήγαινε μια βόλτα.

Ζήτα λίγο χώρο και χρόνο για σένα.

Πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου.

Ή άσε τα παιδιά να σε φροντίσουν. Τα παιδιά έχουν το χάρισμα να φτιάχνουν τη διάθεσή μας. Παίξε μαζί τους. Βάλτε δυνατά μουσική και χόρεψε. Τραγουδήστε. Χοροπηδήστε. Θα εκτονωθείς, θα ξεδώσεις και θα νιώσεις καλύτερα.

Κι αν ακόμα δεν καταφέρεις να νιώσεις καλύτερα και δεν καταφέρουν ούτε και οι άλλοι να σου φτιάξουν το κέφι… δεν πειράζει. Ακόμα και αυτό είναι στο πρόγραμμα.

Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top