TOP

Καύσωνας είναι θα περάσει… με εύκολες και δροσερές δραστηριότητες

Ιδέες και συμβουλές που θα σας κρατήσουν cool οικογενειακώς

Είμαστε όλοι πολλοί κουρασμένοι από την πανδημία. Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά. Ο καύσωνας εξαντλεί ακόμα περισσότερο τις αντοχές μας. Όσο κι αν η ζέστη του καλοκαιριού είναι απολαυστική δίπλα στο κύμα… μέσα στην πόλη –και ειδικά σε συνθήκες καύσωνα– μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Αν μάλιστα υπάρχουν και μικρά παιδιά στο σπίτι τότε μαζί με τον υδράργυρο μπορεί να βρεθεί στο κόκκινο και η ψυχραιμία σας…

Πρωινό ξύπνημα με τη δροσιά

Ξυπνήστε πολύ νωρίς τα παιδιά. Όσο ακόμα είναι έξω δροσερά. Φτιάξτε ένα έντονο και δραστήριο πρόγραμμα… ως τις 12 που αρχίζει η πολλή ζέστη, ώστε τις ώρες αιχμής του καύσωνα να μείνουν στη δροσιά του σπιτιού κι η ιδέα του μεσημεριανού ύπνου να μην τους ακούγεται άσχημη.

Νερό… παντού – τσαλαβουτήστε ελεύθερα          

Φροντίστε να πίνετε και να πίνουν πολύ νερό αλλά και εμπλουτίστε την καθημερινότητά σας με δραστηριότητες νερού. Από το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το πότισμα του κήπου, το πλύσιμο της βεράντας με τη συμμετοχή των παιδιών, είναι και χρήσιμο και μια καλή ευκαιρία για να γίνεται λούτσα… Απενοχοποίηση στο μπουγέλωμα παιδιών-γονιών εδώ και τώρα!

Υπό σκιά… αμέσως καλύτερα

Αν είστε έξω φροντίστε να είστε όσο γίνεται υπό σκιά. Να φοράτε ελαφρά ρούχα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, και να έχετε βάλει αντηλιακή προστασία. Στο σπίτι κατεβάστε τις τέντες και χαμηλώστε τα στόρια για να δημιουργήσετε όσο γίνεται ένα πιο σκιερό περιβάλλον.

Ποιος θέλει άλλη μια βουτιά στην… μπανιέρα;

Ήρθε η ώρα να κάνετε απόσβεση για όλα τα παπάκια-καραβάκια και λοιπά παιχνίδια μπάνιου… Αφήστε τα να μουλιάσουν στην μπανιέρα και να φτιάξουν πειρατικές ιστορίες ή παραμύθια με γοργόνες… όσο η ζέστη ακόμα θα αγγίζει υψηλά ποσοστά.

Ναι στα παγωμένα… αλλά με μέτρο τα παγωτά

Παγώστε το γιαούρτι, τα φρούτα, τις σούπες, τα ροφήματα… αλλά με προσοχή ότι ξεψύχεται να καταναλώνεται άμεσα και να μην ξαναμπαίνει στην κατάψυξη. Αφήστε λίγο να ξεπαγώσουν ή να φροντίζετε να τα καταναλώνουν τα παιδιά με αργούς ρυθμούς – αποφύγετε την κατανάλωση πολλής ζάχαρης – καύσωνα και υπερδιέγερση δεν είναι καθόλου καλός συνδυασμός!

Προσοχή να μην κρυώσετε!

Θα σας ακούγεται περίεργο αλλά ένα ιδρωμένο άτομο είναι ευάλωτο στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας από χώρο σε χώρο – όταν μπαίνετε σε έναν κλιματιζόμενο χώρο ή στο αυτοκίνητο και ανάψετε αμέσως το ερκοντίσιον. Επίσης το να καθίσετε στο ρεύμα ενώ έχετε ιδρώσει σας κάνει επίσης ευαίσθητο σε κρυολογήματα.

Ώρα για άλλη μια σιέστα

Σε δροσερά σεντόνια, ακόμα κι αν δεν κοιμηθούν το να είναι ξαπλωμένα τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν κι όσο δεν κινούνται ζεσταίνονται και λιγότερο.

Με το μαλακό οι οθόνες

Η τηλεόραση και οι υπολογιστές εκπέμπουν πολλή θερμότητα και ζεσταίνουν ακόμα περισσότερο τον χώρο στον οποίο βρίσκονται τοποθετημένες. Αντιθέτως τα βιβλία μόνο δροσιά μπορούν να προσφέρουν, οπότε φροντίστε να υπάρχουν άφθονες επιλογές στους μικρούς αναγνώστες – όμορφες καλοκαιρινές περιπέτειες, ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας θα τα κρατήσουν απασχολημένα με τον καλύτερο και πιο cool τρόπο.

Εξωτερικές δραστηριότητες μετά τη δύση του ήλιου

Οι μέρες έχουν μεγαλώσει αλλά και οι νύχτες είναι αρκετά φωτεινές – και σίγουρα ακόμα και τις μέρες του καύσωνα, το βράδυ δροσίζει και πέφτει η θερμοκρασία. Μπορείτε να κάνετε από ποδηλατάδα μέχρι βόλτες για περίπατο ή να πάτε οικογενειακώς σε ένα θερινό σινεμά – που τόσο μας είχε λείψει η κινηματογραφική απόλαυση.

Καταχώρησε Σχόλιο