TOP

Κάνει… Άνοιξη!

Οι πιο όμορφες προτάσεις για δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια

Κάθε εποχή έχει τις δικές της χάρες και η άνοιξη έχει πολλές και μας καλεί μικρούς και μεγάλους να τις ανακαλύψουμε!

Το ξύπνημα της φύσης

Άνοιξη σημαίνει αναγέννηση της φύσης. Ελάτε σε επαφή με τη φύση – είτε ζείτε σε μεγάλη πόλη είτε όχι.

  • Οργανώστε μικρές κοντινές διαδρομές: Η φύση γύρω από μία λίμνη (ακόμα και η Αττική έχει αρκετές κοντά της), ένα ποτάμι ή στα βουνά αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά της. Επισκεφτείτε ένα φράγμα ή μια φάρμα και συνδυάστε την εκδρομή με ευκαιρία για μάθηση!
  • Κάντε πικνίκ: Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, ένα πάρκο, μια πράσινη έκταση είναι αρκετά. Μαζέψτε λουλούδια με τα παιδιά, δείξτε τους την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Ακούστε τα πουλιά και παρατηρήστε τα έντομα.
  • Επισκεφθείτε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε πλήρως με τους ζωολογικούς κήπους, τα παιδιά ωστόσο ενθουσιάζονται στην ιδέα ότι θα δουν από κοντά τόσα ζώα που διαφορετικά θα έβλεπαν μόνο στο National Geographic ή σε σελίδες βιβλίων.
  • Πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Κάθε Σαββατοκύριακο το Μουσείο προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων που φέρνει τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες τους σε επαφή με τη φύση μέσα από πολλά δημιουργικά προγράμματα.

  • Ταξιδέψτε στον γαλαξία: Το Εθνικό Κέντρο Αστεροσκοπείου, τόσο του Θησείου όσο και της Πεντέλης, διοργανώνει τις τελευταία μέρες του Μαρτίου και μέχρι τα μισά του Απριλίου βραδινές ξεναγήσεις – και όσο να ‘ναι την άνοιξη ο καιρός ευνοεί περισσότερο για να κατακτήσετε τον ουρανό με το τηλεσκόπιο.
  • Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη: Πολλά όμως τη φέρνουν και όχι μόνο χελιδόνια… Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2005 στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης και οργανώνει πολλές δράσεις και προγράμματα μελέτης, προστασία, εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τους βιότοπους και τα πουλιά.

Η άνοιξη στο σπίτι

  • Ανανεώστε το περιβάλλον σας: Πέρα από την κλασική ενασχόληση με τα χειμωνιάτικα και τα καλοκαιρινά, το να μαζέψετε (κάποια στιγμή) τα χαλιά, το σπίτι ζητάει τη δική του άνοιξη. Περισσότερο φως, πιο χαρούμενα χρώματα, πιο ανάλαφρη διακόσμηση. Ακόμα και το παιδικό δωμάτιο είναι πιο έτοιμο για μια πιο «less is more» προσέγγιση διακόσμησης!

  • Φτιάξτε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας: Κι εδώ οι μικροί κηπουροί θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις και την προθυμία τους. Η ενασχόληση με τα λουλούδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλωσορίσετε την άνοιξη στο σπίτι αλλά και μέσα σας.
  • Ξεκαθάρισμα τώρα: Σε ντουλάπες, στην αποθήκη, στο πατάρι – ο καιρός ευνοεί για αφαίρεση, δώστε, χαρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε και ό,τι έχετε καιρό να χρησιμοποιήσετε – ακόμα κι αν έχει συναισθηματική αξία για εσάς, το να πάει κάπου που θα το χρησιμοποιούν και θα «πιάσει τόπο» και όχι απλώς… χώρο είναι κάτι που θα πρέπει να σας ωθεί για να σκέφτεστε λειτουργικά και για το καλό όλων.

Καταχώρησε Σχόλιο