Now Reading
Η υγεία του εντέρου του μωρού είναι σημαντική για την αποφυγή αλλεργιών και εκζέματος

Η υγεία του εντέρου του μωρού είναι σημαντική για την αποφυγή αλλεργιών και εκζέματος

8 τρόποι για να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας έχει το καλύτερο εντερικό ξεκίνημα στη ζωή

Οι διαταραχές του βρεφικού μικροβιώματος μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού. Τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τείνουν να χάνουν την έκθεση στο έντερο της μητέρας και στο μικροβίωμα του κόλπου, το οποίο θα μπορούσε να προστατεύσει το έντερο τους. Συνεπώς, τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική μπορεί να χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη μικροβιώματος, καθώς η έρευνα δείχνει ότι τα μωρά αυτά μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο ατοπικής πορείας. Αυτή είναι μια εξέλιξη των αλλεργιών που συνήθως ξεκινά με έκζεμα και μπορεί να εξελιχθεί σε τροφικές αλλεργίες, άσθμα, αλλεργικό πυρετό και άλλες χρόνιες ασθένειες.

Ωστόσο, ακόμη και με τον φυσιολογικό τοκετό, μια μαμά μπορεί να μη μεταφέρει τα απαραίτητα βακτήρια για την υγεία του εντέρου του μωρού της, εάν δεν έχει πλέον η ίδια αυτά τα προστατευτικά βακτήρια, γεγονός που μπορεί να είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής της ή του περιβάλλοντος. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν η μαμά χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη με τη μορφή προβιοτικών ή αλλαγές στον τρόπο ζωής πριν από τον τοκετό, εφόσον μεταδίδει την υγεία του εντέρου και του κόλπου της στο μωρό της.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να αποκατασταθούν οι ανισορροπίες του εντέρου σε ένα μωρό τις πρώτες 1.000 ημέρες της ζωής του. Μελέτες δείχνουν ότι εάν αυτό που είναι γνωστό ως «μικροβιακή υπογραφή καισαρικής τομής» (το πρότυπο προφίλ μικροβιώματος για μωρά που γεννιούνται μέσω καισαρικής τομής) έχει φύγει από την ηλικία του ενός έτους, ο κίνδυνος του μωρού να αναπτύξει αλλεργίες μειώνεται σημαντικά.

Ακολουθούν 8 τρόποι για να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας έχει το καλύτερο εντερικό ξεκίνημα στη ζωή

Ελέγξετε πρώτα το δικό σας μικροβίωμα

Δοκιμάστε το μικροβίωμα του εντέρου και του κόλπου σας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σύλληψης ή της εγκυμοσύνης για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα προστατευτικά μικρόβια για να μεταδώσετε στο μωρό κατά τη γέννηση.

Εάν είναι δυνατόν, προγραμματίστε έναν κολπικό τοκετό

Θηλάστε για τουλάχιστον 6 μήνες

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να θηλάζετε αποκλειστικά ή εν μέρει το μωρό σας για τουλάχιστον έξι μήνες για να συνεχίσετε να μεταφέρετε ευεργετικά βακτήρια στο μωρό σας.

Προσέξτε για συμπτώματα

Εάν το μωρό σας έχει τα ακόλουθα συμπτώματα: κολικός, αέρια, προβλήματα ύπνου, έκζεμα, τροφικές αλλεργίες, δυσανεξία σε πρωτεΐνη γάλακτος, δυσκοιλιότητα, μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα τεστ εντέρου για να δείτε αν υπάρχουν πιθανές ανισορροπίες του εντέρου που μπορείτε να αντιμετωπίσετε.

Δεν χρειάζεται κάθε μωρό προβιοτικά για βρέφη

Στην πραγματικότητα, δεν τα συνιστούμε για παρατεταμένες περιόδους. Εάν το μωρό έχει υψηλά επίπεδα μη φιλικών βακτηρίων, οι σύντομες δόσεις του σωστού είδους στελεχών που λείπουν μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν δημιουργούνται όλα τα προβιοτικά ταυτόχρονα. Ένα τεστ υγείας του εντέρου του μωρού μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν τα προβιοτικά του μωρού σας λειτουργούν και πότε να σταματήσετε.

Δείτε Επίσης

Διευρύνετε την έκθεσή τους

Μικρές ποσότητες μη φιλικών βακτηρίων είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος στην πρώιμη ζωή. Συνιστούμε να εκθέτετε το μωρό σας στη φύση και τα ζώα και να αποφεύγετε τοξικά οικιακά καθαριστικά ή αντιβακτηριακά προϊόντα. Τα μωρά σε υπερβολικά απολυμασμένα περιβάλλοντα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες.

Επιλέξτε άφθονο παιχνίδι στη φύση

Η έρευνα έχει δείξει ότι η επιλογή ενός παιδικού σταθμού που βασίζεται περισσότερο στη φύση μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο ισχυρό μικροβίωμα από έναν με τεχνητό χλοοτάπητα και λιγότερες αλληλεπιδράσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο

Αν και τα αντιβιοτικά μπορεί να είναι σωτήρια, έχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στο έντερο ενός παιδιού. Η εξέταση του μικροβιώματος του μωρού σας πριν από τη θεραπεία σας δίνει μια βασική γραμμή και μια εικόνα για το πώς να αποκαταστήσετε καλύτερα την υγεία του εντέρου του στη συνέχεια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top