Now Reading
Η τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο αυξάνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας

Η τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο αυξάνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας

Έχετε έναν ακόμη λόγο να περιορίσετε τη χρήση της, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Τα παιδιά που σε ηλικία επτά ετών έχουν τηλεόραση στο δωμάτιό τους αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα ή ακόμη και παχύσαρκα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου University College London (UCL), αφού μελέτησαν τα στοιχεία 12.000 παιδιών που γεννήθηκαν τις χρονιές 2000 και 2001.

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η τηλεόραση στο παιδικό δωμάτιο αποθαρρύνουν τα πιτσιρίκια από σωματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, τα παιδιά και οι έφηβοι που παρακολουθούν περισσότερες ώρες τηλεόραση είναι πιο επιρρεπείς στο τσιμπολόγημα ανθυγιεινών σνακ και εκτίθενται συχνότερα σε διαφημίσεις τροφών επιβλαβών για την υγεία. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η ύπαρξη ψηφιακών συσκευών στο υπνοδωμάτιο αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών ύπνου – κι αυτό δεν αφορά μόνο τους ενήλικες αλλά και τα παιδιά.

Οι Βρετανοί ειδικοί, συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι τα κορίτσια που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο σε ηλικία επτά ετών διατρέχουν 30% υψηλότερο κίνδυνο στα έντεκά τους να είναι παχύσαρκα. Το αντίστοιχο ποσοστό κινδύνου για τα αγόρια ανέρχεται στο 20%. Αυτά τα συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση International Journal of Obesity.

Δείτε Επίσης

Η παιδική παχυσαρκία στη Βρετανία παρουσιάζει ανοδική τάση, το ίδιο ωστόσο συμβαίνει και στη χώρα μας. Πλέον λοιπόν έχετε ένα ακόμη κίνητρο να περιορίσετε την τηλεόραση στο σπίτι και, γιατί όχι, να την κλείσετε τελείως.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top