Now Reading
Η συνταγή της ανάρρωσης

Η συνταγή της ανάρρωσης

Γιατί η κοτόσουπα μας κάνει καλό όταν έχουμε κρυολόγημα;

Η σούπα με κοτόπουλο είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά που μπορούμε να φάμε όταν έχουμε γρίπη ή ένα απλό κρυολόγημα, επειδή καταπραΰνει τα συμπτώματά μας και βοηθά στην ελάττωση της συμφόρησης όταν είμαστε άρρωστοι. Η σούπα κοτόπουλου επιπλέον μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα επειδή το αλάτι στη σούπα μειώνει το αίσθημα του πόνου στο λαιμό. Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι τα συστατικά συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής.

Η επιστημονική εξήγηση έχει ως εξής: η κατανάλωση σούπας κοτόπουλου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, καθώς επιβραδύνει την κίνηση των ουδετεροφίλων. Τα ουδετερόφιλα είναι λευκά αιμοσφαίρια που συντελούν στην πρόληψη της λοίμωξης, αλλά επίσης διευκολύνουν την παραγωγή (και την εξαγωγή) βλέννας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ακόμη ότι η σούπα κοτόπουλου μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα επειδή βοηθά τις μικρές τρίχες στη μύτη να κρατούν μακριά από τον οργανισμό μας τα αλλεργιογόνα στοιχεία και τις μεταδοτικές ουσίες.

Η σούπα είναι ένας καλός τρόπος να μείνει κάποιος ενυδατωμένος ενώ είναι άρρωστος. Ο ατμός από τη σούπα μπορεί επίσης να διευκολύνει την αναπνοή. Ενώ δεν γνωρίζουμε το ακριβές συστατικό της σούπας κοτόπουλου που μας κάνει να νιώθουμε τόσο καλά, είναι σίγουρα ένας νόστιμος και θρεπτικός τρόπος που μας βοηθάει να αισθανθούμε καλύτερα όταν έχουμε αρπάξει ένα κρυολόγημα. Τα συστατικά και τα λαχανικά της σούπας κοτόπουλου παρέχουν στο σώμα το σελήνιο, τις βιταμίνες Α και C και διάφορα αντιοξειδωτικά (ειδικά αν έχει λεμόνι) για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση ασθενειών. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Β, η οποία ενισχύει την ανοσία και βοηθά στην πέψη. Παράλληλα το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, γεγονός που διευκολύνει τον σχηματισμό και την ανάκτηση των ιστών. Το κοτόπουλο είναι επίσης υψηλό σε τρυπτοφάνη (αμινοξύ), το οποίο βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη που είναι μια χημική ουσία που συμβάλλει στο αίσθημα της χαράς και της καλής διάθεσης. Οι υδατάνθρακες από το ρύζι στη σούπα κοτόπουλου παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να ανακάμψει.

Δείτε Επίσης

Ακόμα πάντως κι αν είστε χορτοφάγοι, μια σούπα με λαχανικά και όσπρια θα ωφελήσει εξίσου τον οργανισμό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top