Now Reading
Η ομάδα Κokoika μας μιλάει για τσίρκο και ζογκλερικά

Η ομάδα Κokoika μας μιλάει για τσίρκο και ζογκλερικά

Γνωρίστε την ομάδα και το μαγικότσιρκό της!

Τι θα δούμε στo «Μαγικότσιρκο»;

Το «Μαγικότσιρκο» είναι μια παράσταση-παιχνίδι για όλη την οικογένεια, η οποία συνδέει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το σύγχρονο τσίρκο, τη μουσική και το χορό. Ξεκινά με μία πρωτότυπη ζογκλερική παράσταση και συνεχίζει με ένα μουσικοχορευτικό παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κόλπα του ζογκλέρ από πρώτο χέρι ενώ ταυτόχρονα, υπό την καθοδήγηση μουσικοπαιδαγωγού, έρχονται σε επαφή με τη μουσική και το χορό.

Ποιος είναι ο σκοπός της εκδήλωσης;

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φέρει τα παιδιά σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό και μέσω αυτών να τα εξοικειώσει με τις έννοιες της επιδεξιότητας, του ρυθμού και της κίνησης.

Πώς συνδυάζεται η ζογκλερική τέχνη με τη μουσική και το χορό;

Οι τρεις αυτές τέχνες συναντιούνται σε όλες τις παραστάσεις του σύγχρονου Τσίρκου και είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες που δε θα μπορούσε να λείπει μία από αυτές.

Όσον αφορά στο εργαστήριο, το βασικό μαθησιακό εργαλείο είναι ο ρυθμός, σημείο αναφοράς αλλά και ενοποιητική δύναμη των τριών αυτών τεχνών. Τον αναζητούμε σε κάθε άσκηση-δραστηριότητα για να μπορέσουμε αρχικά να συντονιστούμε και στη συνέχεια τον χρησιμοποιούμε για να συνθέσουμε δημιουργικές χορογραφίες.

Ποια είναι τα οφέλη της ζογκλερικής τέχνης για τα παιδιά;

Τα παιδαγωγικά οφέλη είναι πάρα πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: Ως σπουδή πειθαρχίας οργανώνει τη σκέψη, βελτιώνει τη μνήμη, αναπτύσσει την αμφιδεξιότητα και το συντονισμό ενώ ως καλλιτεχνική σπουδή αναπτύσσει τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα και την αυτοπεποίθηση, προωθεί τη συνεργασία, παροτρύνει την ενασχόληση με τις τεχνικές του τσίρκου ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη δύναμη, τη σωματική διάπλαση και ψυχαγωγεί.

Στους παιδαγωγικούς δε στόχους του εργαστηρίου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η ανεξαρτησία των μελών του σώματος, ο συντονισμός των κινήσεων, η καλλιέργεια της αυτοσυγκέντρωσης, η βελτίωση της ρυθμικής αγωγής, η φυσική ενδυνάμωση, η ανάπτυξη της φαντασίας και η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσα από την επιτυχία.

Τι είναι η ομάδα Κokoika;

Η ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Σεραφειμίδη και τη Βασιλική Ζαφειροπούλου. Προήλθε αρχικά από την ανάγκη των δύο να εξερευνήσουν τα όρια και τη σχέση των τεχνών που αρχικά υπηρετούν, το juggling και τη μουσική αντίστοιχα, αλλά και από την ανάγκη τους να συνθέσουν εκπαιδευτικά – καλλιτεχνικά προγράμματα που θα εκφράζουν την παιδαγωγική αντίληψη της εποχής, την ανάγκη τους να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά, όπως και την επιθυμία τους να παρακινήσουν τα παιδιά να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τις τέχνες, τη δημιουργία και την ανάπτυξη της φαντασίας τους.

Στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής πολιτικής της ομάδας βρίσκεται η ανάπτυξη ενός διαλόγου μεταξύ των παραστατικών τεχνών και η καλλιέργεια της αισθητικής των παιδιών, έτσι ώστε μελλοντικά να δημιουργηθεί ένα κοινό με κριτική σκέψη. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα προτείνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, στα οποία περισσότερες από μια μορφές τέχνης συνδυάζονται με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Στον πυρήνα της παιδαγωγικής πρακτικής της ομάδας βρίσκεται η ενεργή συμμετοχή των παιδιών και η παρότρυνση για ελεύθερη δημιουργία καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Bobos Arts Events, μια σειράς ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά, η οποία σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα βοηθήσει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν για αυτές αλλά και μέσα από αυτές. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, το Bobos Arts Events στοχεύει στη δημιουργία μιας σειράς ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά να αγαπήσουν και να απολαύσουν την τέχνη με όλα τα οφέλη της.

 

 

Δείτε Επίσης

Πληροφορίες:

Κυριακή 19 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 12.00

The Hub Events

Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα

Τηλέφωνα: 210 3411009, 698 6008523

Εισιτήριο: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/the-hub-events/to-magikotsirko/

Facebook: https://www.facebook.com/events/716234215218186/

www.bobosartsfestival.com

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top