Now Reading
Η νέα αρωματοθεραπεία για το σπίτι λέγεται fragrance-zoning

Η νέα αρωματοθεραπεία για το σπίτι λέγεται fragrance-zoning

Χώρισε το σπίτι σε αρωματικές ζώνες – γιατί κάθε χώρος ικανοποιεί διαφορετικές σου ανάγκες

Εξαιτίας του lockdown ίσως να ανήκεις σε όσους δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους και εργάζεσαι μέσω τηλεργασίας και να περνάς περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ποτέ. Ένας εξαιρετικός τρόπος να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις το χώρο σου ενώ δουλεύεις ή χαλαρώνεις είναι ανάβοντας τα αγαπημένα σου αρωματικά κεριά, στικ ή τα ειδικά diffusers. Η νέα τάση της αρωματοθεραπείας λέγεται fragrance-zoning και αφορά το να χωρίσεις το σπίτι σου σε διαφορετικές αρωματικές ζώνες.
Η τάση ευεξίας στοχεύει να σε βοηθήσει να ορίσετε όρια μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σου ζωής (ένας διαχωρισμός που μπορεί να είναι δύσκολος όταν περνάς όλο τον χρόνο σου σε ένα μέρος) συνδέοντας διαφορετικές μυρωδιές με διαφορετικές περιοχές. Να πώς θα το καταφέρεις.
Τι είναι η ζώνη αρώματος;
Η αρωματική ζώνη είναι η χρήση διαφορετικών αρωμάτων για να διαιρέσεις τη μέρα ή το χώρο σου στο σπίτι. Η μυρωδιά είναι μια από τις πιο ισχυρές αισθήσεις σου και συνδέεται στενά με τη μνήμη σου, που σημαίνει συγκεκριμένα αρώματα μπορούν υποσυνείδητα να ωθήσουν τον εγκέφαλό σου να προκαλέσει ένα διαφορετικό συναίσθημα ή συναίσθημα.

Με απλά λόγια, η αρωματική ζώνη περιλαμβάνει τη χρήση διαφορετικού αρώματος σε κάθε δωμάτιο ή περιοχή του σπιτιού σου για να ρυθμίσεις τη διάθεση για αυτόν τον ξεχωριστό χώρο και να προκαλέσεις τις προσωπικές σου αναμνήσεις αρώματος. Μπορείς επίσης να κάνεις διαφορετικές αρωματικές ζώνες που να ξεχωρίζουν τις διαφορετικές ώρες της ημέρας – επιλέγοντας για παράδειγμα ένα συγκεκριμένο άρωμα για τα βράδια που να το συνδυάζεις με τη χαλάρωση.

Πώς λειτουργεί;

Αυτή η τεχνική ενίσχυσης της διάθεσης είναι ιδιαίτερα ευεργετική για άτομα που εργάζονται από το σπίτι. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το σπίτι έχει γίνει ολόκληρος ο κόσμος μας · είναι εκεί όπου εργαζόμαστε, κοιμόμαστε και χαλαρώνουμε, το οποίο άσκησε πίεση στο περιβάλλον μας. Έχοντας ένα διαφορετικό άρωμα σε κάθε δωμάτιο, καταφέρνεις να χωρίσεις τον χώρο σου για διαφορετικούς σκοπούς, όπως η εργασία ή η χαλάρωση. Η χρήση διαφορετικών αρωμάτων για τη δημιουργία ορίων μπορεί να είναι επωφελής όταν προσπαθείς να κάνεις εναλλαγή μεταξύ δραστηριοτήτων εργασίας, οικογένειας και ψυχαγωγίας.

Το σημαντικό είναι ότι έχεις τον πλήρη έλεγχο των αρωμάτων που επιλέγεις για διαφορετικά δωμάτια – δεν χρειάζεται να αλληλοσυμπληρώνονται, απλά πρέπει να σου αρέσουν! Αυτό μπορεί να σημαίνει την επιλογή ενός δροσιστικού αρώματος για τον χώρο του γραφείου σου στο σπίτι, ή πλούσιους και αρωματικούς τόνους για να ενθαρρύνεις ένα παραγωγικό απόγευμα. Η λεβάντα έχει μια άξια φήμη για την επίτευξη χαλάρωσης και βοήθειας στον ύπνο, οπότε είναι ίσως μια καλή επιλογή για την κρεβατοκάμαρα.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό άρωμα το σαββατοκύριακο για να διαφοροποιήσεις τις ημέρες ξεκούρασης από την εβδομάδα εργασίας, ειδικά εάν εργάζεσαι από το σπίτι.

Εδώ είναι μια σύντομη λίστα με τα αρώματα και τις επιπτώσεις τους στα συναισθήματα. Πολλά από αυτά τα αρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες με τα ίδια αποτελέσματα:

Αρώματα για την ανακούφιση του θυμού: Χαμομήλι, Γιασεμί, Πατσουλί, Τριαντάφυλλο και Υλάνγκ Υλάνγκ.

Αρώματα για την ανακούφιση του άγχους: Περγαμόντο, Κέδρος, Κυπαρίσσι, Λιβάνι, Υσόπ, Λεβάντα, Μαντζουράνα, Μύρο, Νερόλι, Πορτοκάλι, Ροδάκινο, Τριαντάφυλλο, Ροδαλό Γεράνι και Φύλλο Ιώδους.

Αρώματα για αύξηση της εμπιστοσύνης: Λιβάνι, Γιασεμί, Πατσουλί και σανδαλόξυλο.

Μυρωδιά για την ανακούφιση της κατάθλιψη: Περγαμόντο, Clary Sage, Γκρέιπφρουτ, Γιασεμί, Λεβάντα, Λεμόνι, Λεμόνι Βάλσαμο, Λεμόνι Verbena, Νερόλι, Πορτοκάλι, Petitgrain, Rose Geranium, σανδαλόξυλο, μανταρίνι και Ylang-ylang

Αρώματα για βελτίωση της μνήμης: Bay Laurel, Jasmine, Lavender, Lemon and Rosemary.

Αρώματα για την ανακούφιση της θλίψης: Clary Sage, Cypress, Fir, Marjoram, Rosemary και Sage.

Αρώματα που χρησιμοποιούνται ως αφροδισιακά: Γιασεμί, Τριαντάφυλλο, σανδαλόξυλο, Βανίλια και Υλάνγκ Υλάνγκ.

Αρώματα για αναζωογόνηση και υπέρβαση της κόπωσης: Angelica, Benzoin, Καμφορά, Κάρδαμο, Κανέλα, Clove Basil, Cypress, Ευκάλυπτος, Fennel, Λεμόνι, Peppermint, Πεύκο, Sage και Spice Apple.

Αρώματα για την αντιμετώπιση του άγχους, της νευρικής έντασης και της αϋπνίας: Περγαμόντο, χαμομήλι, κανέλα, γαρίφαλο, λιβάνι, λεβάντα, λεμόνι, μαντζουράνα, μύρο, νερόλι, μοσχοκάρυδο, πορτοκάλι, Petitgrain, τριαντάφυλλο, σανδαλόξυλο, γλυκό Melissa, βαλεριάνα, βανίλια, βιολετί, βιολετί και Ylang-ylang.

Αρώματα για ηρεμία και για την ανακούφιση της ευερεθιστότητα: Χαμομήλι, Νερόλι, Τριαντάφυλλο και Ροζέ Γεράνι.

Η νέα αρωματοθεραπεία για το σπίτι λέγεται fragrance-zoning – AllYou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top