Now Reading
Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωινό του

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωινό του

Πώς να ξεκινήσει μια δυναμική μέρα στο σχολείο

Το σχολείο και οι καθημερινές δραστηριότητες ενός παιδιού μπορεί να αποδειχθούν αρκετά απαιτητικές και για αυτό ένας σωστός προγραμματισμός και η από πριν προετοιμασία είναι απαραίτητα προκειμένου τα παιδιά να αρχίσουν τη μέρα τους με όρεξη και θετική διάθεση και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συνέχειάς τους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η φράση «η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται» κι εμείς συμφωνώντας, θα διορθώσουμε μόνο μία λέξη, κι αντί για πρωί θα πούμε πρωινό!

Ένα ισορροπημένο πρωινό λοιπόν, μπορεί να προάγει την υγεία του παιδιού, να βοηθήσει στη σωστή ανάπτυξη, να ωθήσει καλές σχολικές επιδόσεις αλλά και να εξασφαλίσει καλύτερη διάθεση στην καθημερινότητά του.

Το πρωινό στα παιδιά προσφέρει:

Ενέργεια: Ο σωστός ύπνος, η καθημερινή άσκηση και το πρωινό τού δίνουν την απαραίτητη «φόρτιση» ενέργειας για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες, σωματικές αλλά και πνευματικές.

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με μελέτες, ένα υγιές πρωινό βελτιώνει τη μνήμη και τη γενικότερη λειτουργία του εγκεφάλου, κάτι που για τα παιδιά είναι απαραίτητο ώστε να απορροφήσουν τη νέα γνώση στο σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Καλύτερη επίδοση: Σύμφωνα με έρευνες, λόγω των θρεπτικών συστατικών που προσφέρει ένα καλό πρωινό, το νευρικό σύστημα ενεργοποιείται. Συνεπώς οι μαθητές που τρώνε πρωινό μπορεί να έχουν καλύτερη επίδοση στο σχολείο.

Υγιές σωματικό βάρος: Μπορεί να φαίνεται πως αν παραλείψεις το πρωινό γεύμα καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες και χάνεις βάρος, αλλά δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα παιδιά που δεν τρώνε το πρωινό τους γεύμα συνήθως έχουν παραπάνω σωματικό βάρος από εκείνα που το τρώνε τακτικά. Παράλληλα, τα παιδιά που τρώνε το πρωινό τους, αποκτούν πιο υγιείς συνήθειες, κατανοούν τι τους προσφέρει το πρωινό τους και μελλοντικά μαθαίνουν να κάνουν πιο ωφέλιμες επιλογές στις διατροφικές τους συνήθειες.

Υγεία: Η συστηματική κατανάλωση πρωινού συμβάλλει στην κάλυψη των απαιτήσεων που έχει ένα παιδί σε θρεπτικά συστατικά. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα του πρωινού καλύπτουν τις ανάγκες του σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, ενώ τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως παρέχουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Ε και φυτικών ινών.

Πιο συγκεκριμένα:

Το παιδικό γάλα

Λόγω του ότι οι ανάγκες ενός παιδιού είναι διαφορετικές από αυτές του ενήλικα, η διατροφή του χρειάζεται διαφορετικές αναλογίες σε θρεπτικά συστατικά, γι’ αυτό και ένα ειδικά σχεδιασμένο παιδικό γάλα σε σχέση με το απλό αγελαδινό μπορεί να συμβάλλει καλύτερα στην κάλυψη των αναγκών του, αν βέβαια συνδυαστεί και με μια συνολική σωστή διατροφή.

Τα Παιδικά γάλατα Nestle Junior 1 & 2 και Nestle School είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των παιδιών. Είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα σε ποσότητα που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών. Περιέχουν Σίδηρο και Βιταμίνη D, οι οποίες δεν περιέχονται στο απλό αγελαδινό γάλα. Ιδανική ποσότητα πρωτεΐνης, χαμηλότερη από το απλό αγελαδινό για προστασία των νεφρών αλλά και αποφυγή υπερβολικής πρόσληψης πρωτεΐνης που θέτει τις βάσεις για παιδική παχυσαρκία. Εμπλουτισμένα με ω-3 λιπαρά απαραίτητα για τη πνευματική ανάπτυξη και τη καλή λειτουργία της όρασης.

Δείτε Επίσης

Δημητριακά ολικής άλεσης

Η ολική άλεση βοηθά στον καλύτερο κορεσμό, αλλά προσφέρει και πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ίνες από τα απλά δημητριακά.

Τα Παιδικά Δημητριακά Nesquik Nestle περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ολικής άλεσης και τη μικρότερη ποσότητα ζάχαρης από όλα τα παιδικά δημητριακά της αγοράς. Είναι χαμηλά σε λιπαρά και ιδιαίτερα κορεσμένα λιπαρά και δεν περιέχουν φοινικέλαιο. Μάλιστα, το Nesquik Alphabet περιέχει 30% λιγότερη ζάχαρη από την υπόλοιπη γκάμα Nesquik.

Όλα τα δημητριακά Nesquik και Cheerios περιέχουν φυσικά συστατικά που θα μπορούσε κάποιος να τα φτιάξει και στο σπίτι του. Δεν περιέχουν συντηρητικά ούτε άλλες τεχνητές ουσίες. Είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα και ιδιαίτερα Σίδηρο, ασβέστιο, Βιταμίνη D που είναι απαραίτητες στη φυσιολογική πνευματική και σωματική ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

 

Sponsored by Nestlé

 

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top