Now Reading
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Μουσείων με μια επίσκεψη στο ΜoΜΑ

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Μέρα Μουσείων με μια επίσκεψη στο ΜoΜΑ

Που τώρα δίνει την ευκαιρία σε online μαθήματα Τέχνης

Ευτυχώς σε λίγο πολύ καιρό πιθανόν να αποκατασταθεί η πρόσβασή μας στα αγαπημένα μας Μουσεία, που σήμερα έχουν την τιμητική τους καθώς στις 18 Μαΐου έχει θεσπιστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων να εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων ήδη από το 1977.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η μέρα φέτος θα τιμηθεί ψηφιακά. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα τα περισσότερα και μεγαλύτερα Μουσεία σε όλο τον κόσμο είχαν ανοίξει τις διαδικτυακές του πύλες και πρόσφεραν σε χιλιάδες «επισκέπτες» απολαυστικότατες ξεναγήσεις. Φετινό θέμα εορτασμού «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή», με το ICOM να δίνει έμφαση στην κοινωνική αξία των μουσείων, η οποία «συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Ένα από τα σημαντικά Μουσεία του κόσμου, και το MoMA Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης – όπου μπορείτε ακόμα να κάνετε μια εικονική περιήγηση της συλλογής του ή να το επισκεφτείτε στο διαδίκτυο. Επιπλέον τώρα έχετε τη δυνατότητα να περάσετε σε πιο προχωρημένο επίπεδο και να ανεβάσετε το καλλιτεχνικό σας παιχνίδι. Το να διευρύνετε τις γνώσεις στην Τέχνη, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης το καθιστά εύκολο μέσω των δωρεάν Μαζικών Ανοιχτών Online Μαθημάτων (MOOCs) στο Coursera.

 

Χάρη σε αυτές τις προσφορές, θα μπορείτε να ακούσετε απευθείας ομιλίες από επιμελητές, καλλιτέχνες και σχεδιαστές και να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στα έργα που εμφανίζονται στη συλλογή και τις εκθέσεις του MoMA. Μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα ανά πάσα στιγμή και να το ολοκληρώσετε με τον δικό σας ρυθμό. Τι μπορείτε λοιπόν να περιμένετε; Πολλά ωραία πράγματα, στην πραγματικότητα, και για να σας δώσουμε κάποια ιδέα, παραθέτουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω. Μπορείτε να εγγραφείτε για όλες τις προσφορές τώρα στο Coursera.

Μοντέρνα Τέχνη & Ιδέες

Το MoMA σκάβει στη συλλογή του για να εξετάσει μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που έχουν απασχολήσει καλλιτέχνες και σχεδιαστές τα τελευταία 100 χρόνια περίπου.

Φωτογραφίζοντας

Οι καλλιτέχνες και οι επιμελητές εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας της και τον αντίκτυπο που έχει στον πολιτισμό.

Δείτε Επίσης

Η μόδα ως σχέδιο

Αυτό που φοράμε, γιατί το φοράμε, πώς είναι φτιαγμένο και τι σημαίνει είναι το επίκεντρο αυτής της ματιάς στη μόδα και ο κρίσιμος ρόλος της στον καθορισμό της εμφάνισης των ιστορικών περιόδων, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

 

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποτελεί τον κόμβο προβολής των πρωτοβουλιών των ελληνικών μουσείων, αναδεικνύοντας τις ψηφιακές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού. Θεματικές περιηγήσεις, παρουσιάσεις μόνιμων ή επιμέρους εκθέσεων, επίκαιρα αφιερώματα, προβολές και εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που 60 και πλέον φορείς από όλη την Ελλάδα μας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε on line μέσα από τις ιστοσελίδες τους ή από τα κοινωνικά δίκτυα. Όλες οι εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος του ICOM: icom-greece

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top