Now Reading
Γιατί τα μωρά στη Δανία κλαίνε λιγότερο;

Γιατί τα μωρά στη Δανία κλαίνε λιγότερο;

Τι κάνουν διαφορετικά οι γονείς στη Δανία;

Μία νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Journal of Pediatrics, ανέλυσε στοιχεία από μελέτες που έγιναν σε διάφορες χώρες για συνολικά 8.700 μωρά.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι τα μωρά τις πρώτες δύο εβδομάδες της ζωής τους κλαίνε κατά μέσο όρο 2 ώρες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν οι «τυχεροί» γονείς με μωράκια που κλαίνε μόλις 30 λεπτά και άλλα που κλαίνε για περισσότερες από 5 ώρες.

Το αποκορύφωμα, με 2 ώρες και 15 λεπτά ημερήσιου κλάματος, είναι στην έκτη εβδομάδα. Μετά, όμως, παρατηρείται μία σταδιακή μείωση μέχρι και την 12η εβδομάδα.

Το εντυπωσιακό, όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνητών, καθηγητή Ντίτερ Βόλκε, του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, είναι ότι, όπως φάνηκε από την έρευνα, η διάρκεια του κλάματος αλλάζει ανάλογα με τη χώρα!

Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι τα μωρά κλαίνε περισσότερο στη Βρετανία, τον Καναδά, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ αντίθετα λιγότερο στη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Δανία.

Μάλιστα η Βρετανία καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα, με τα μωρά να κλαίνε για πάνω από 3 ώρες τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα, σε ποσοστό 28%.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στη Δανία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι εξαιρετικά χαμηλότερα, μόλις στο 5,5%.

Μα τι κάνουν τόσο διαφορετικό στη Δανία και εκτός από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους έχουν, όπως φαίνεται και τα πιο ευτυχισμένα μωρά;

Δείτε Επίσης

Σύμφωνα με την Τζέσικα Τζοέλ Αλεξάντερ, που έχει μελετήσει τον τρόπο που οι Δανοί μεγαλώνουν παιδιά,  «ο πρώτος χρόνος της ζωής ενός παιδιού θεωρείται πολύ σημαντικός στη Δανία. Οι γονείς είναι λιγότερο αγχωμένοι γιατί έχουν καλές άδειες μητρότητας και πατρότητας, κι έτσι μπορούν να είναι πιο ήρεμοι. Και αν οι μαμάδες έχουν περισσότερο χρόνο άδειας έχουν λιγότερο στρες, καλύτερη καθημερινότητα και λιγότερο κλάμα. Α, και τα μωρά στη Δανία κοιμούνται πολύ έξω από το σπίτι».

Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος για την ευτυχία των μωρών στη Δανία είναι ο θηλασμός. Όπως είπε η Αλεξάντερ στο Guardian «είναι σταθερή πρακτική στη Δανία. Σε άλλες χώρες γίνονται συζητήσεις για το αν πρέπει ή όχι να θηλάσεις το παιδί σου. Στη Δανία όλες οι μαμάδες το κάνουν για τουλάχιστον 1 χρόνο».

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top