Now Reading
Γιατί οι πιέτες στην πάνα μετρούν (+ακόμα 8 tips για την αλλαξιέρα)

Γιατί οι πιέτες στην πάνα μετρούν (+ακόμα 8 tips για την αλλαξιέρα)

Για να είναι πάντα το μωρό σας καθαρό και χαρούμενο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Κάποιοι γονείς θεωρούν την αλλαγή της πάνας ενός μωρού παιχνιδάκι, ενώ άλλοι την αντιμετωπίζουν σαν άθλο. Η αλήθεια, ως συνήθως, βρίσκεται κάπου στη μέση, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, που θα προστατεύσουν το μωρό σας από συγκάματα, διαρροές, ατυχήματα και εσάς από την εξάντληση και τα συζυγικά καβγαδάκια.

1. Μοιράστε από την αρχή αρμοδιότητες με το σύζυγό σας. Μπορεί, για παράδειγμα, ο ένας να αναλάβει να αλλάζει το μωρό τις καθημερινές και ο άλλος τα Σαββατοκύριακα, ή ο ένας να κάνει μπάνιο το μωρό και ο άλλος να του αλλάζει πάνα. Το ζητούμενο είναι να μην αισθανθεί κανένας αδικημένος.

2. Τα μεγέθη της πάνας είναι μόνο ενδεικτικά. Ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε με διαφορετικά μεγέθη και μάρκες μέχρι να βρείτε τις ιδανικές πάνες για το μωρό σας, αυτές δηλαδή που δεν επιτρέπουν τις διαρροές αλλά ούτε ερεθίζουν το δερματάκι του.

3. Δώστε προσοχή στις πιέτες. Οι σούρες που κάνει η πάνα στα λάστιχα των ποδιών έχουν πρακτική χρησιμότητα. Πρέπει να είναι πάντα ορατές μετά το άλλαγμα, δηλαδή να βγαίνουν προς τα έξω, διαφορετικά η πάνα δεν εφαρμόζει τέλεια και μπορεί να υπάρξουν διαρροές.

4. Φροντίστε να έχετε πάντα τέλεια εξοπλισμένη την αλλαξιέρα. Να υπάρχουν, δηλαδή, όλες οι απαραίτητες προμήθειες (πάνες, μωρομάντιλα, κρέμα κατά των συγκαμάτων κ.λπ.) σε αρκετά κοντινή απόσταση ώστε να μπορείτε να τις φτάσετε χωρίς να απομακρυνθείτε ούτε δευτερόλεπτο από το μωρό σας.

5. Κάθε φορά, δέστε τη ζώνη ασφαλείας γύρω από το μωρό σας. Αν η αλλαξιέρα δεν διαθέτει ζώνη ασφαλείας, φροντίστε να το κρατάτε διαρκώς με το ένα χέρι. Ιδιαίτερα αν η αλλαξιέρα βρίσκεται σε μεγάλο ύψος.

6. Καθιερώστε μια ρουτίνα αλλάγματος και ακολουθήστε την πιστά. Έτσι, το άλλαγμα πάνας θα γίνει γρήγορα δεύτερη φύση σας. Για παράδειγμα, κάθε φορά ακολουθήστε τα εξής βήματα: ξεντύστε το μωρό, βγάλτε την πάνα, καθαρίστε το μωρό, απλώστε την κρέμα κατά των συγκαμάτων, φορέστε στο μωρό καθαρή πάνα, ντύστε ξανά το μωρό, τυλίξτε τη βρόμικη πάνα και πετάξτε τη στον ειδικό κάδο.

Δείτε Επίσης

7. Καθαρίστε διαφορετικά ένα κορίτσι από ένα αγόρι. Καθαρίστε ένα κορίτσι από μπρος προς τα πίσω, διαφορετικά μπορεί να μεταφερθούν υπολείμματα κοπράνων στην ουροδόχο κύστη προκαλώντας ουρολοίμωξη. Τα αγόρια, από την άλλη, είναι λιγότερα ευάλωτα σε ουρολοιμώξεις, οπότε μπορείτε να είστε πιο χαλαροί μαζί τους.

8. Καθαρίστε ταμποναριστά την ερεθισμένη επιδερμίδα. Αν δεν καταφέρατε να αποφύγετε τα συγκάματα, καθαρίστε την επιδερμίδα με ένα μωρομάντιλο ή, ακόμα καλύτερα, με ένα νωπό πανάκι, με ταμποναριστές κινήσεις για να μην την ερεθίσετε περισσότερο. Στη συνέχεια, σκουπίστε πολύ καλά την περιοχή, μέχρι να μη μείνει ίχνος υγρασίας. Αν ο ερεθισμός επιμένει, και ιδιαίτερα αν επιδεινωθεί, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

9. Εκμεταλλευτείτε την ώρα αλλάγματος για να έρθετε πιο κοντά στο μωρό σας. Στη διάρκεια του αλλάγματος της πάνας μιλήστε του, τραγουδήστε του, παίξτε μαζί του. Εξηγήστε του τι κάνετε, βήμα βήμα, όσο μικρό κι αν είναι σε ηλικία. Έτσι, αυτή η εμπειρία θα γίνει εποικοδομητική και για τους δυο σας, ίσως ακόμα και διασκεδαστική!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top