Now Reading
Από την αντισύλληψη… στη σύλληψη

Από την αντισύλληψη… στη σύλληψη

Τι χρειάζεται να ξέρετε για να μείνετε έγκυος αφού κόψετε το χάπι

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια ως μέθοδο αντισύλληψης όταν προσπαθούν να αποτρέψουν την εγκυμοσύνη. Όταν είναι έτοιμες να γίνουν μαμάδες σταματούν να το παίρνουν. Η επόμενη ερώτηση που τις απασχολεί είναι πόσο καιρό πρέπει να περιμένουν πριν προσπαθήσουν να συλλάβουν μετά την διακοπή του αντισυλληπτικού;

Τι συμβαίνει όταν σταματήσετε το χάπι

Κάποτε υπήρχε η αντίληψη ότι μόλις σταματήσετε να παίρνετε το χάπι, θα πρέπει να περιμένετε δύο έως τρεις κύκλους εμμήνου ρύσεως πριν να μείνετε έγκυος. Οι γιατροί πίστευαν επίσης κάποτε ότι εάν μείνετε έγκυος αμέσως, υπήρχαν μεγαλύτερες πιθανότητες αποβολής. Αποδεικνύεται ότι δεν ισχύουν, καθώς οι ορμόνες που βρίσκονται στα χάπια ελέγχου σύλληψης δεν παραμένουν στο σύστημά σας αφού σταματήσετε να τις παίρνετε.

Όταν σταματάτε το χάπι, μπορεί να εμφανιστεί ενδιάμεση αιμορραγία πριν από την κανονική σας περίοδο. Η ενδιάμεση αιμορραγία δεν είναι η ίδια με την πραγματική εμμηνορροϊκή αιμορραγία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε γόνιμες εκείνες τις μέρες. Εάν μείνετε έγκυος πριν σας έρθει η πρώτη πραγματική περίοδο μετά τη διακοπή των χαπιών, μπορεί να έχετε λίγο πιο δύσκολο χρόνο να προσδιορίσετε πότε ακριβώς είχατε ωορρηξία, γεγονός που θα μπορούσε ίσως να σας δυσκολέψει να εκτιμήσετε την ημερομηνία τοκετού.

Κύκλοι ωορρηξίας μετά από χάπι

Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να έχουν κανονικά ωορρηξία και πάλι μέσα σε δύο εβδομάδες από τη διακοπή του χαπιού, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι είστε πλέον σε θέση να μείνετε έγκυος και πάλι. Ενώ έχετε την πιθανότητα να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου ωορρηξίας, εξακολουθεί να μην μπορείτε να μείνετε έγκυος αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί μέχρι ένα έτος ένα ζευγάρι για να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη, ακόμη και χωρίς προβλήματα σχετικά με την αναπαραγωγική αντίστοιχη υγεία. των γεννήσεων.

Ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να συλλάβετε είναι να παρακολουθείτε τους κύκλους ωορρηξίας σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε απλά με μια από τις εφαρμογές που εκτιμούν πότε αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη περίοδος με βάση την ημερομηνία της τελευταίας σας περιόδου. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μάθετε και να καταγράφετε τα σημάδια γονιμότητάς σας όπως το τραχηλικό υγρό και τη βασική θερμοκρασία του σώματος ή να χρησιμοποιήσετε τεστ ωορρηξίας.

Δείτε Επίσης

Ορμονικές επιδράσεις του αντισυλληπτικού

Έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη αντισυλληπτικών μπορεί να αδειάσει το σώμα σας από θρεπτικά συστατικά, όπως το φυλλικό οξύ, οι βιταμίνες Β2, Β6, Β12, C και Ε, καθώς και τα ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Πολλές από αυτές τις βιταμίνες και ανόργανα άλατα συνδέονται άκρως με τη γονιμότητα και είναι ζωτικής σημασίας για την εγκυμοσύνη, οπότε αξίζει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στη διατροφή σας τόσο πριν όσο και μετά τη διακοπή, και να κάνετε κι έναν αιματολογικό έλεγχο που θα βρει τι συμπληρώματα χρειάζεστε.

 

Σε κάθε περίπτωση, αν εντός τριών μηνών μετά τη διακοπή του αντισυλληπτικού δεν σας έχει έρθει περίοδος, κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να επιβεβαιώσετε ότι δεν είστε έγκυος και κλείστε ραντεβού για να δείτε τον

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top