Now Reading
Απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε παιδιά με αξίες, όραμα, ευγένεια και προσαρμοστικότητα

Απλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε παιδιά με αξίες, όραμα, ευγένεια και προσαρμοστικότητα

Ειδικά σε μια εποχή με μεγάλο βαθμό δυσκολίας

Με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι κάνεις τα πάντα σωστά. Συνεχώς έχεις δεύτερες σκέψεις, πολλή αγωνία, άγχος και μεγάλη ανασφάλεια. Προσπαθώντας να κάνουμε αυτή την προσπάθεια λίγο πιο εύκολη ακολουθούν δέκα συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να έχετε λιγότερο στρες.
Σχέση
Η σχέση που έχουμε με τα παιδιά μας είναι η μεγαλύτερη επιρροή σε αυτά. Η σχέση μας αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι σχέσεις πρέπει να είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Εάν έχουμε μια υγιή σχέση βασισμένη στον σεβασμό, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια, έχουμε θέσει ένα δυνατό και σωστό πρότυπο. Θα μεγαλώσουν για να περιμένουν ότι έτσι μοιάζει μια σχέση και πιθανότατα δεν θα τακτοποιούνται σε κάτι λιγότερο. Εάν, ωστόσο, η σχέση μας βασίζεται σε έλεγχο, εξαναγκασμό και χειραγώγηση, τότε βλέπετε πού οδηγούνται με αυτό.
Εκτός από αυτό, η επιρροή μας προέρχεται από μια καλή σχέση. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να ακούσουν και να συνεργαστούν με έναν ενήλικα με τον οποίο συνδέονται. Με άλλα λόγια, αν οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και ανοιχτή επικοινωνία όταν είναι μικρά, θα έρθουν σε εμάς όταν δεν θα είναι τόσο μικρά. Η προσκόλλησή μας βοηθάει στην υγεία των εγκεφάλων και οι απαντήσεις μας καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται σε εμάς (είναι καθρέφτες).

Πού εστιάζετε;

Όταν κοιτάζετε το παιδί σας, ποιον βλέπετε; Βλέπετε τα θετικά ή τα αρνητικά; Ο τρόπος σκέψης σας επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζετε. Οι σκέψεις σας επηρεάζουν επίσης τον τρόπο που αισθάνεστε συναισθηματικά και σωματικά όλη την ημέρα. Η σκέψη «Είναι στην τρομερή ηλικία τωβ δύο» θα σας κάνει να ψάξετε για τρομερά πράγματα, να επικεντρωθείτε σε αυτά και επομένως να προσπαθήσετε να τα διορθώσετε … συνεχώς.

Προσπαθήστε να μετατρέψετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές σκέψεις, όπως, «Είναι περίεργο και διασκεδαστικό!» Προσπαθήστε να αρχίσετε να βλέπετε την κακή συμπεριφορά ως ένδειξη ότι ζητά βοήθεια και όχι κάτι που πρέπει να αναχαιτιστεί αμέσως. Δεν απαιτείται διόρθωση όσο συχνά νομίζετε.

Παρακολουθήστε επίσης τον τόνο και τη γλώσσα σας. Να προσέχετε τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε για να περιγράψετε τα παιδιά σας. Θα έρθουν να δουν τον εαυτό τους μέσα από αυτό το φίλτρο που σχεδιάζετε. Προσέξτε να μην τοποθετείτε ετικέτες όπως «άτακτος» ή «αδέξιος”» στο παιδί σας. Θα έρθουν να δουν τον εαυτό τους με τον τρόπο που τους βλέπετε.

Η σχέση σας με τον σύντροφό σας

Τα παιδιά σας παρακολουθούν και μαθαίνουν. Ο τρόπος που εσείς και ο σύντροφός σας αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον θέτει ένα πρότυπο. Ευτυχείς γονείς κάνουν χαρούμενα παιδιά. Το θεμέλιο μιας ευτυχισμένης οικογένειας είναι μια ισχυρή, ερωτική σχέση μεταξύ των δυο σας. Το μοναδικό, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας είναι να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να έχετε την καλύτερη δυνατή σχέση με τον σύζυγό σας. Εάν βλέπουν τους δυο σας να ταιριάζουν και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, θα σας αντικατοπτρίζουν και πιθανότατα θα συναντηθούν ο ένας με τον άλλο και τους φίλους τους. Κάθε μορφή ενέργειας που βάζετε στη σχέση σας θα επανέλθει δέκα φορές στα παιδιά σας.

Η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται μαζί για να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Εάν έχετε ερωτικές και συνδεδεμένες σχέσεις, πιθανότατα θα έχετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Εάν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εσάς και του συζύγου σας, ή εσάς και του παιδιού σας, ή του παιδιού σας και του άλλου παιδιού σας, τότε η συνολική ατμόσφαιρα θα είναι επιβαρυμένη και αρνητική.

Θέλετε το σπίτι σας να είναι ένα καταφύγιο, ένα ασφαλές, ζεστό, φιλόξενο και αγαπημένο μέρος για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε τα παιδιά στο σπίτι είναι να κάνετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού ευχάριστη – και να αφήσετε τον αέρα από τα ελαστικά.” Δεν χρειάζεται να αφήσετε τον αέρα μέχρι να είναι ευχάριστη και φιλική.

Πώς συνδέεστε με άλλους

Πώς αντιμετωπίζετε τον ταμεία της τράπεζας, τον υπάλληλο ενός καταστήματος, τον κούριερ; Τι γίνεται με τους γονείς και τους πεθερούς σας; Παρακολουθούν το παράδειγμά σας. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε, «Το να δίνεις ένα παράδειγμα δεν είναι το βασικό μέσο για να επηρεάσεις ένα άλλο, είναι το μόνο μέσο».

Κοινότητα

Συμμετέχετε στην κοινότητά σας; Εκτός από το παράδειγμα, υπάρχουν πολύτιμα μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από τον εθελοντισμό, τη στήριξη ενός τοπικού σκοπού, τη συμμετοχή στην εκκλησία ή τη δωρεά αντικειμένων. Βλέποντας μια μεγαλύτερη εικόνα, πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν πολλές ζωές, θα τους δώσει μια αίσθηση ευθύνης και θα ενισχύσει τις καλές αξίες.

Σχολείο

Δείτε Επίσης

Είτε επιλέξετε ιδιωτικό σχολείο, δημόσιο σχολείο, η επιλογή σας θα έχει αντίκτυπο στο παιδί σας. Επιλέξτε με προσοχή. Οι συνομηλίκοι έχουν μεγάλη επιρροή στα παιδιά, αλλά αν η σχέση μας είναι εκεί που πρέπει να είναι, η επιρροή μας θα εξακολουθεί να είναι ισχυρότερη.

Αυτοφροντίδα

Πρέπει να σας φροντίζετε ώστε να μπορείτε να τους φροντίσετε. Εάν οι δυνάμεις κι οι αντοχές αναπληρώνονται από την ξεκούραση και την αυτοφροντίδα, είστε πιο υπομονετικοί, πιο συμπαθητικοί και έχετε περισσότερη ενέργεια. Όχι μόνο αυτό, αλλά ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του να σέβονται τον εαυτό τους μαθαίνει να έχει αυτοσεβασμό. Βάλτε τον εαυτό σας πίσω στη λίστα σας.

Μέσα. Τηλεόραση. Βιντεοπαιχνίδια. Social media

Στέλνουν πάντα μηνύματα στα παιδιά σας. Μερικές φορές τα παιδιά μπορούν να πουν κάτι εκτός του χαρακτήρα τους που να καταλάβετε ότι προέρχεται  απευθείας από χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων. Μιλήστε για τις διαφορές μεταξύ της απεικόνισης των παιδικών προγραμμάτων και του πραγματικού κόσμου. Ελέγξτε τι βλέπουν και αν τα παιχνίδια που παίζουν είναι για την ηλικία τους και τον ψυχισμό τους. Καθυστερήστε όσο γίνεται από τα social media.

Βασικές ανάγκες

Η επαρκής διατροφή, ο ύπνος και η άσκηση δεν είναι μόνο απαραίτητα για την ευημερία του παιδιού σας, αλλά επηρεάζουν επίσης τη συμπεριφορά. Τέλος, η άσκηση βοηθά τα παιδιά να μάθουν να εστιάζουν την προσοχή τους, να περιορίζουν την έκρηξη του θυμού και να βελτιώνουν τις κινητικές δεξιότητες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top