Now Reading
Απλές κατασκευές για όλη την οικογένεια

Απλές κατασκευές για όλη την οικογένεια

Δημιουργήστε μαζί μικρά καλλιτεχνήματα αλλά και μοναδικές οικογενειακές αναμνήσεις

To childit παρουσιάζει καθημερινά δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, στις δύσκολες αυτές στιγμές της καραντίνας. Οι στιγμές αυτές πρέπει και μπορούν να γίνουν στιγμές δημιουργικές. #μένουμεσπίτι #μένουμεσπίτιμεπαιδιά. Σήμερα παρουσιάζουμε απλές κατασκευές για όλη την οικογένεια. Το φωτό-δεντρο που ψηλώνει, καρδιά από δαχτυλάκια και ένα μονα-δικό σας παιχνίδι μνήμης!

Πάρτε χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, φωτογραφίες, αυτοκόλλητα, μπογιές και φτιάξτε μοναδικές κατασκευές, περνώντας δημιουργικά χρόνο με τα παιδιά σας!

Το φωτο-δέντρο που ψηλώνει
Εξελίξτε το παλιό διάγραμμα που δημιουργούσαν οι μαμάδες σημειώνοντας το ύψος των παιδιών τους στα πλαϊνά μίας πόρτας, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες για κάθε σημάδι.

Πώς γίνεται: Κόψτε ένα κομμάτι χρωματιστό χαρτόνι με ύψος περίπου 1,8-2 μέτρα και πλάτος 20 εκατοστά και κρεμάστε το στον τοίχο. Αν έχετε 2 παιδιά κολλήστε με κόλλα ή ταινία διπλής όψης 2 μεζούρες στη μέση του χαρτονιού.

Χρησιμοποιείστε μικρά χρωματιστά αυτοκόλλητα και βάλτε τα παιδιά να γράφουν το όνομά τους, την ημερομηνία και το ύψος τους και κολλήστε τα δίπλα στο σημαδάκι που θα κάνετε με ένα μαρκαδόρο πάνω στη μεζούρα.

Μαζί με το αυτοκόλλητο βάλτε και μία φωτογραφία από την ίδια περίοδο.

Μπορείτε να βάλετε και κατά προσέγγιση το ύψος των προηγούμενων ετών με τις αντίστοιχες αγαπημένες σας φωτογραφίες.

Καρδιά από δαχτυλάκια
Μία χαρούμενη και πολύχρωμη καρδιά που μπορεί να γίνει μοναδικό έργο τέχνης αλλά και το καλύτερο δώρο για τον παππού και την γιαγιά!

Πώς γίνεται: Πάρτε ένα μεγάλο ανοιχτόχρωμο χαρτόνι (αν δεν θέλετε σκέτο άσπρο) και φτιάξτε το αχνό περίγραμμα μίας μεγάλης καρδιάς. Μαζέψτε τα παιδιά σας, ή ακόμα καλύτερα τα παιδιά και τα ξαδέλφια τους, αν έχετε την τύχη να είστε μεγάλη οικογένεια, και ζητήστε τους να διαλέξουν από ένα χρώμα δαχτυλομπογιάς που θα έχετε ήδη προμηθευτεί (π.χ. 5 χρώματα αν πρόκειται για 5 παιδάκια).

Γράψτε κάτω από το σχήμα της καρδιάς τα ονόματά τους και μετά αφήστε τα να αφήσουν μικρά αποτυπώματα ανακατεμένα μέσα στην καρδιά και ένα πάνω από το όνομά τους.

Το μονα-δικό σας παιχνίδι μνήμης

Δείτε Επίσης

Ένα ξεχωριστό, φτιάξτο-μόνος-σου, παιχνίδι για να παίζει όλη η οικογένεια, βασισμένο στις δικές σας αναμνήσεις και προτιμήσεις.

Πώς γίνεται: Κάντε μία λίστα με 27 πράγματα που σημαίνουν κάτι για την οικογένειά σας, π.χ. αγαπημένα φαγητά, φράσεις, φωτογραφίες. Βρείτε αντίστοιχες φωτογραφίες από το Ίντερνετ π.χ. για τα φαγητά και μαζί με τις δικές σας φωτογραφίες, φτιάξτε τις στον υπολογιστή σε τετράγωνα 8 επί 8 εκατοστά και τυπώστε τες όλες 2 φορές.

Κόψτε τα πάντα και κολλήστε τα σε αντίστοιχα τετράγωνα από χρωματιστά χοντρά χαρτόνια.

Πώς παίζεται: Απλώστε τις κάρτες με τις φωτογραφίες προς τα κάτω. Κάθε φορά ο καθένας μπορεί να ανοίγει 2 κάρτες. Αν βρει το ζευγάρι τις κρατά και στο τέλος όποιος έχει τις πιο πολλές κερδίζει!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top