Now Reading
Ανησυχούμε για τα παιδιά μας σχεδόν 40 ώρες την εβδομάδα

Ανησυχούμε για τα παιδιά μας σχεδόν 40 ώρες την εβδομάδα

Μια έρευνα έδειξε ότι οι ανήσυχες σκέψεις είναι, κυριολεκτικά, μια full time απασχόληση. Κάποιοι από εμάς, μάλιστα, κάνουμε και υπερωρίες.

Και ποιος γονιός δεν ανησυχεί για τα παιδιά του; Όρεξη να έχουμε, και σίγουρα βρίσκουμε πάντα πολλούς λόγους ανησυχίας – για τη σωματική υγεία τους, την ψυχική υγεία τους, για την ανάπτυξή τους, ακόμα και για το αν θα τους αρέσει η τούρτα που παραγγείλαμε για το πάρτι των γενεθλίων τους.

Οι περισσότεροι από εμάς, λοιπόν, μάλλον δεν θα εκπλαγούμε μαθαίνοντας ότι σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ανησυχούμε για τα παιδιά μας περίπου 37 ώρες την εβδομάδα. Μια full time απασχόληση. Και λίγες είναι, ίσως.

Σύμφωνα, συγκεκριμένα με μια αμερικανική δημοσκόπηση σε 2.000 γονείς, καθημερινά περνάμε 5 ώρες και 18 λεπτά ανησυχώντας για τα παιδιά μας. Αυτές οι ανησυχίες, μάλιστα, διαταράσσουν τον ύπνο του 59% των ερωτηθέντων.

Ποια είναι όμως τα βασικά θέματα που απασχολούν τους γονείς; Η ασφάλεια, η ευτυχία του παιδιού τους και το αν πέφτει θύμα bullying.

Δείτε Επίσης
Ο Sean Williams, ο ιδρυτής της κοινότητας για πατέρες The Dad Gang στο Instagram, λέει ότι το να είσαι μπαμπάς κοριτσιών δεν είναι μόνο να βγάζεις φωτογραφίες και να παίζεις μαζί τους

Για την ακρίβεια, το 71% των γονέων απάντησε ότι οι ανησυχίες του κορυφώνονται με την επιστροφή στο σχολείο. Η νούμερο ένα αιτία ανησυχίας είναι ο σχολικός εκφοβισμός, για να ακολουθήσουν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Αν λοιπόν από τότε που αποκτήσατε παιδιά νιώθετε σαν να έχετε μονίμως ένα «μαύρο συννεφάκι» πάνω από το κεφάλι σας, που σας βομβαρδίζει με ανησυχητικές σκέψεις, τουλάχιστον δεν είστε οι μόνοι.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top