TOP

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με ασφάλεια

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια χωρίς παρατράγουδα

Σε όλα τα παιδιά αρέσει να κινούνται ελεύθερα μέσα στο σπίτι, να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν, να δοκιμάζουν νέα πράγματα έχοντας ως βασικό κίνητρο την περιέργειά τους. Η ανάγκη αυτή εξερεύνησης είναι μια απαραίτητη διαδικασία, η οποία τα βοηθάει να δοκιμάσουν τις ικανότητες και δυνατότητές τους, με αποτέλεσμα να εξερευνήσουν τον ίδιο τους τον κόσμο. Από την άλλη, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνούν οι γονείς πως τα παιδιά έχουν ενίοτε μειωμένη αίσθηση του κινδύνου και έτσι πολλές φορές τα μικροατυχήματα είναι αναπόφευκτα.

Μέσα στο σπίτι, σας δίνεται η δυνατότητα σαν οικογένεια να κάνετε αρκετές δραστηριότητες για να απασχολήσετε τα παιδιά σας αλλά και να έρθετε κοντά μεταξύ σας και κάποιες από αυτές είναι οι παρακάτω:

Mαγειρέψτε την πιο τρελή συνταγή

Σε όλα τα παιδιά αρέσει η μαγειρική ανεξαρτήτως ηλικίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την πιο τρελή συνταγή που θα πρέπει να επινοήσουμε μαζί αλλά και να την… «φάμε»! Έχοντας ως βάση μια πραγματική συνταγή μπορούμε να σκεφτούμε τρόπους να την μετατρέψουμε σε κάτι διαφορετικό, χρησιμοποιώντας φαντασία και διάφορα μαγειρικά «εφέ» όπως τρούφες, χρωματιστά διακοσμητικά και ό,τι άλλο κατεβάσει το μυαλό σας. Αφήστε το παιδί να σας οδηγήσει με την φαντασία του και τις ιδέες του χωρίς να το αποπάρετε αλλά να νιώσει πως συμμετέχει και εκείνο στη διαδικασία με το μυαλό του και τα χεράκια του.

Προσοχή: Επειδή ο χώρος της κουζίνας κρύβει κινδύνους είναι σημαντικό τα παιδιά να είναι πάντα υπό την επιτήρηση ενός ενήλικα καθώς μπορεί να κοπούν με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή να πάθουν κάποιο σοβαρό έγκαυμα.

Ένα εξειδικευμένο προϊόν για τραύματα και εγκαύματα είναι απαραίτητο να  υπάρχει πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού.

Το Flamigel® είναι το πλέον κατάλληλο σκεύασμα για κάθε μικροτραυματισμό, όπως κοψίματα, γδαρσίματα,  οικιακά εγκαύματα. Χάρη στην υδροενεργή του γέλη και στη μοναδική του σύνθεση θα ενυδατώσει άμεσα το έγκαυμα, θα ανακουφίσει γρήγορα από τον πόνο ενώ θα επουλώσει γρηγορότερα το έγκαυμα χωρίς να αφήσει σημάδια.

Δημιουργώ το δικό μου μουσείο: Μια αγαπημένη δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους γιατί περιλαμβάνει χειροτεχνίες, δημιουργία, φαντασία και παιχνίδι ρόλων. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χαρτιά Α4 ή μπλοκ ζωγραφικής, χρώματα, κόλλα, ψαλίδι και χαρτοταινία. Τα παιδιά θα σκεφτούν τι θέλουν να παρουσιάσουν στο μουσείο τους, να δημιουργήσουν κάποια έργα ζωγραφικής ή να επιλέξουν από ήδη υπάρχοντα, να τα «κρεμάσουν» στους τοίχους του μουσείου τους, να φτιάξουν τα εισιτήρια για το κοινό (γονείς) και όταν είναι έτοιμα όλα να γίνουν οι ίδιοι ξεναγοί του μουσείου τους και να σας το παρουσιάσουν.

Αν επιθυμούν για τα έργα τους μπορούν να επιλέξουν υλικά της φύσης όπως φύλλα, κοχύλια, άμμο, λουλούδια ή ακόμα και ανακυκλώσιμα υλικά που θα επαναχρησιμοποιήσουν και θα τα μεταμορφώσουν σε κάτι μοναδικά δικό τους.

Προσοχή: Τα μικρά παιδιά χρειάζονται την επιτήρηση ενός ενήλικα καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ή κοψίματος με ψαλίδι. Προτιμήστε τα ψαλίδια με ασφάλεια για τις μικρές ηλικίες. Μπορεί τέτοιου είδους κοψίματα να μη συνιστούν σοβαρό τραυματισμό αλλά θέλει προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε «είσοδο» μικροβίων που προκαλούν λοιμώξεις. Για να αποφευχθούν οι τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις, το πρώτο μέλημα είναι η χρήση του Flamigel® τόσο σε ανοιχτές όσο και σε κλειστές πληγές. Το Flamigel® χάρη στη μοναδική του σύνθεση (ευρεσιτεχνία διεθνώς αναγνωρισμένη) προάγει τη φυσιολογική διαδικασία επούλωσης χωρίς σημάδια και ουλές, ανακουφίζει άμεσα από τον πόνο και αποτρέπει μολύνσεις από μικρόβια.

Μαγική εξερεύνηση στη φύση

Μια ιστορία με πειρατές και μάγους είναι αρκετή για να διεγείρετε τη φαντασία τους και να ξεκινήσει μια μοναδική εξερεύνηση στη φύση. Στη συνέχεια δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια προετοιμασία γιατί κάθε στοιχείο που θα ανακαλύπτετε στη φύση μπορεί να αποτελεί και στοιχείο της ιστορίας και όλο αυτό θα σας οδηγήσει κάπου μοναδικά! Μπορείτε μετά να τα συλλέξετε όλα σε ένα μαγικό κουτί και να συζητήσετε μαζί για τους νέους αυτούς γρίφους. Ένα άλσος, πάρκο, δάσος είναι ακριβώς ό,τι πρέπει για την περιπέτεια σας. Ακόμα όμως κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τέτοιους χώρους, η πόλη πάντα κάτι κρύβει στις γωνιές της…

Προσοχή: Eίναι σίγουρο πως κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης τα παιδιά θα επιθυμήσουν να τρέξουν, να σκαρφαλώσουν σε κάποιο δέντρο ή τέλος πάντων να ασκήσουν το σώμα τους αποβάλλοντας κάθε ένταση μέσα τους (αυτό είναι και το ζητούμενο). Μικρές πληγές και εκδορές μπορεί να αιμορραγούν και να προκαλούν πόνο, αλλά τις περισσότερες φορές, εάν αντιμετωπιστούν σωστά, επουλώνονται γρήγορα. Υπάρχουν όμως και τραύματα μεγαλύτερου βάθους τα οποία μπορεί να συνοδεύονται από μεγαλύτερη αιμορραγία, να είναι επίπονα και να επουλώνονται δυσκολότερα.

Για να περιποιηθείτε ένα τραύμα: Kαθαρίστε την πληγή με νερό, τοποθετήστε απαλά στο τραύμα ένα καθαρό πανί και εφαρμόστε το Flamigel®, για να επιταχύνετε την επούλωση του τραύματος. Θα έχετε ακούσει από τη γιαγιά ή τη μαμά σας «να αφήσετε τις πληγές ανοιχτές για να μαραθούν και να κλείσουν». Είναι ένας μύθος που η σύγχρονη τραυματολογία έχει καταρρίψει, διότι τα σωστά ενυδατωμένα και προστατευμένα τραύματα από μικρόβια, που δεν θα δημιουργηθεί στην επιφάνειά τους «το σκληρό και επίπονο κακαδάκι», θα επουλωθούν γρηγορότερα, χωρίς πόνο και χωρίς σημάδια και ουλές.

Ψυχραιμία

Το πιο σημαντικό σε όλα τα παραπάνω και σε περίπτωση μικροατυχήματος είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας, καθώς αν τα παιδιά σας δουν πανικοβλημένους, θα φοβηθούν ακόμα περισσότερο. Πάντα υπάρχει άλλωστε και το φιλί της μαμάς ή του μπαμπά που δρα μαγικά και όλα περνάνε!

Καλή σας διασκέδαση!

Ανακαλύψτε τον μοναδικό μηχανισμό δράσης του Flamigel

Καταχώρησε Σχόλιο