Now Reading
Ίσα δικαιώματα… και στην πατρότητα!

Ίσα δικαιώματα… και στην πατρότητα!

Μεγάλη αμερικανική εταιρεία προσφέρει 5.000 δολάρια σε νέους μπαμπάδες, που δεν δικαιούνται γονική άδεια, για να ζήσουν τις πρώτες μέρες του μωρού τους

Ο χώρος εργασίας παρουσιάζει προβλήματα και για τον μπαμπά. Ενώ πλέον είναι πιο εύκολα αποδεκτό για μια νέα μητέρα να λάβει άδεια μητρότητας μετά τον τοκετό, εξακολουθεί να υπάρχει κοινωνικό στίγμα γύρω από την άδεια πατρότητας.

Οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν έχουν πρόσβαση σε αμειβόμενο χρόνο για να βιώσουν τις κρίσιμες πρώτες εβδομάδες ζωής του παιδιού τους. Επιπλέον, αισθάνονται ότι η δουλειά τους θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο εάν επιλέξουν να περάσουν χρόνο με το μωρό τους. Προκειμένου να καταπολεμηθεί το στίγμα γύρω από την άδεια πατρότητας, το Dove Men + Care προσφέρει 5.000 δολάρια σε νέους μπαμπάδες που σκοπεύουν να πάρουν πλήρη άδεια πατρότητας. Η Dove έχει δεσμευτεί να προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια σε νέους πατέρες στην Αμερική για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Σε λιγότερο από 1 στους 5 άνδρες στις Η.Π.Α. προσφέρεται οποιαδήποτε αμειβόμενη άδεια πατρότητας. Οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν την πλήρη άδειά τους για να φροντίσουν ένα νεογέννητο. Ήρθε η ώρα να το αλλάξετε αυτό», έγραψε η Dove στην ιστοσελίδα τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν να επιλέξουν μεταξύ των παιδιών τους και του μισθού – καθώς όταν λαμβάνουν άδεια πατρότητας, ωφελούν τις οικογένειες, τους χώρους εργασίας και τις κοινότητες».

Προς το παρόν, εταιρείες με 50 ή περισσότερους υπαλλήλους δεν είναι σε θέση να απολύσουν τους εργαζόμενους για 12 εβδομάδες γονικής άδειας, ωστόσο δεν υποχρεούνται να τους πληρώνουν. Τα παιδιά έχουν έξοδα και τα χρήματα είναι ένα κριτήριο όταν οι γονείς αποφασίζουν αν πρέπει ή όχι να περάσουν χρόνο με το νεογέννητο τους. Επί του παρόντος, το 70% των νέων μπαμπάδων θα λάβει 10 ημέρες άδειας πατρότητας – ή λιγότερο.

Η Dove Men + Care ελπίζει ότι η εκστρατεία θα ευαισθητοποιήσει για τη σημασία της άδειας πατρότητας καθώς και για την επίδραση της άδειας πατρότητας στα παιδιά.

«Ενώ ο ρόλος που παίζουν οι μπαμπάδες στη ζωή των οικογενειών τους συνεχίζει να εξελίσσεται, το 87% των μπαμπάδων είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους όταν μπορούν να προσφέρουν τη φροντίδα που θέλουν», η Unilever, η εταιρεία που διαθέτει Dove Care + δήλωσε σε δελτίο Τύπου.

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από τον Alex Ohanian, συνιδρυτή της Reddit και σύζυγο της Serena Williams. Αφού έγινε ο ίδιος πατέρας, συνειδητοποίησε πόσο σημαντικό είναι για τους μπαμπάδες να περνούν το χρόνο τους με τα νεογέννητά τους. «Κανένας μπαμπάς δεν θα πρέπει να θυσιάσει τη λήψη άδειας και εγώ είμαι αρκετά δημοφιλής για να πάρω τη δική μου, σε μια προσπάθεια να δείξω στους άλλους ανθρώπους ότι μπορείτε ακόμα να είστε φιλόδοξος επιχειρηματικός άνθρωπος, ενώ παράλληλα παίρνετε χρόνο για την οικογένειά σας», δήλωσε ο Ohanian.

Δείτε Επίσης

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα νεογέννητα μωρά επωφελούνται από το να έχουν κοντά τους τους μπαμπάδες τους, όσο επωφελούνται κι από το να έχουν τις μητέρες τους. (Για να μην αναφέρουμε πόσο σημαντικός είναι να είναι κοντά ο μπαμπάς προκειμένου να προσφέρει ανακούφιση στην εξαντλημένη μαμά.) Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η πρωτοβουλία Dove Men + Care θα επηρεάσει μια μελλοντική γενιά παιδιών και την κοινωνία που θα κληρονομήσουν.

Μακάρι, τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες να γίνουν και στη χώρα μας!

(Η είδηση για το Dove δημοσιεύτηκε στο site upworthy.com και το άρθρο έγραψε η Heidi Lux)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top