TOP

Ένα “σπίτι” γεμάτο όνειρα και δυνατότητες

Σενάρια αληθινής ζωής σε ένα και μόνο παιχνίδι

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι το να παίζει με κουκλάκια και να τα βάζει μέσα σε ένα σπίτι αναπαριστώντας την οικογένεια και κάνοντας διαλόγους με τις ώρες θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο για εκείνο; Κι όμως… Εκατοντάδες παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, δείχνουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι «αναπαράστασης» της οικογένειας, πόσο μάλλον όταν αυτό διαδραματίζεται μέσα σε ένα σπίτι φτιαγμένο για τις φιγούρες τους.

Μερικά από τα οφέλη αυτά είναι:

Συντονισμός: Το να παίζεις με φιγούρες μέσα στο «σπίτι» προϋποθέτει ικανότητες λεπτής κινητικότητας. Οι ικανότητες αυτές είναι οι ίδιες που χρειάζεται ένα παιδί να αναπτύξει ώστε μελλοντικά να μπορεί να γράφει ή να παίζει κάποιο μουσικό όργανο.

Συγκέντρωση: Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν θα μπορεί να τα καταφέρει στο παιχνίδι του αν δεν εξασκήσει την ικανότητα συγκέντρωσης για να μπορεί όσο μεγαλώνει να μπορεί να παραμένει κάθε φορά και λίγο περισσότερο συγκεντρωμένο σε μια δραστηριότητά του.

Δημιουργικότητα: Δώστε σε ένα παιδί «ένα σπίτι και φιγούρες» και μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά πλασμένους κόσμους και οτιδήποτε φανταστεί. Το να μπορεί να διακοσμήσει το σπίτι όπως θέλει, να αλλάξει ακόμα και την αρχιτεκτονική του αλλά και την πλοκή της ιστορίας του παιχνιδιού του, το βοηθά να ακονίζει τη δημιουργικότητά του.

Συναισθήματα: Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους στην πραγματική ζωή και βρίσκουν ευκαιρία στο παιχνίδι να «μιλήσουν» για αυτά… Οι φιγούρες, η αναπαράσταση της οικογένειας , το σπίτι, τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν αυτά που νιώθουν και να μεταφέρουν όσα ζουν στην αληθινή ζωή σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Μέσα από ρόλους και προβολικό παιχνίδι, τους δίνεται η δυνατότητα να «εξασκήσουν» (παίζοντας) όσα στην πραγματική ζωή δεν καταφέρνουν και συνάμα να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Με το LEGO® Το Σπίτι της Οικογένειας, ένα μικρό παιδί μπορεί να ξεκινήσει να ενισχύει τις παραπάνω ικανότητες αλλά και να απολαύσει δημιουργικές ώρες παιχνιδιού, μια και οι δυνατότητες με αυτό το εύκολο στην κατασκευή σπίτι είναι ατελείωτες. Μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε μαζί και να απολαύσετε ένα ταξίδι στον κόσμο του παιχνιδιού είναι:

Καθημερινές συνήθειες: Τα νήπια μπορούν να διασκεδάσουν κάνοντας εξάσκηση σε καθημερινές δραστηριότητες και συνήθειες, όπως το πρωινό ξύπνημα, η προετοιμασία ενός γεύματος και το φαγητό μέχρι το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Με τη βοήθειά σας στην αρχή θα αρχίσουν να μπαίνουν στον ρόλο και θα θέλουν να παίζουν και άλλες στιγμές της καθημερινότητάς τους. Σκηνές από το πάρτι γενεθλίων, μια εκδρομή, το σχολείο είναι συνήθως οι αγαπημένες τους και όσο μεγαλώνουν θα προσθέτουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια αγαπημένη ιστορία: Ένα αγαπημένο τους παραμύθι μπορεί να διαδραματιστεί με τις φιγούρες ή προσθέτοντας και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί προκειμένου να αποδοθούν σωστά οι ρόλοι του σεναρίου! Κάτι τέτοιο θα το βοηθήσει στο να φτιάχνει νέα οικεία σενάρια, να κατανοεί καλύτερα τα παραμύθια, να αναπτύσσει την ικανότητα να αφηγείται τις ιστορίες πλάθοντας διαλόγους που θα νιώσει την ανάγκη να δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει τη μαγική δύναμη των ρόλων.

Διακόσμησέ το: Μια υπέροχη απασχόληση των παιδιών είναι να διακοσμούν χώρους – έτσι ακόμα περισσότερο θα ξετρελαίνονται να διακοσμούν το σπιτάκι για τις φιγούρες τους! Με αφορμή ένα πάρτι, μια γιορτή όπως τα Χριστούγεννα ή οτιδήποτε φανταστείτε ξεκινήστε να διακοσμείτε μαζί το σπίτι για την περίσταση με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Χαρτόνια, χαρτιά, φύλλα και κουκουνάρια ή πέτρες που θα μαζέψετε από τον κήπο, είναι υλικά χρήσιμα για διακόσμηση του σπιτιού του.

Άλλαξε τοποθεσία: Για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον με το LEGO® Το Σπίτι της Οικογένειας, μια πολύ καλή ιδέα είναι να του αλλάξετε τοποθεσία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ενθουσιασμό μπορεί να τους δημιουργήσει το να παίξουν το καλοκαίρι έξω στον κήπο, ή δίπλα σε μια φουσκωτή πισίνα ή ακόμα και μέσα σε ένα δάσος! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μην περιοριστείτε μέσα στο δωμάτιο. Απλώς δοκιμάστε το και θα δείτε!

Συμβουλή: Δώστε στο παιδί σας χρόνο. Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και δεν σημαίνει ότι θα ασχοληθεί και θα καταφέρει αμέσως όλα τα παραπάνω. Με τη βοήθειά σας και τον απαραίτητο χρόνο θα ξεκινήσει να ενδιαφέρεται όταν είναι έτοιμο εκείνο!

• Το προϊόν περιλαμβάνει 3 φιγούρες

• Κατάλληλο για παιδιά από 2 έως και 5 ετών

Καταχώρησε Σχόλιο