Now Reading
«Ένα μήνυμα προς όλες τις κουρασμένες μαμάδες των ζωηρών αγοριών»

«Ένα μήνυμα προς όλες τις κουρασμένες μαμάδες των ζωηρών αγοριών»

Η μαμά μπλόγκερ Renee Platt, μέσα από μια ανάρτησή της στο Facebook, που έγινε viral, εστιάζει στις θετικές πλευρές της ανατροφής ενός παιδιού που ξεχειλίζει από ενέργεια.

Ξέρετε κάτι; Βαρέθηκα να είμαι η μητέρα του ζωηρού παιδιού. Ειλικρινά, είναι εξαντλητικό και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή κάποιες από εσάς κουνάτε το κεφάλι σας με κατανόηση. Οι υπόλοιπες, με κοιτάτε περίεργα γιατί ο γιος μου δεν είναι τόσο τέλειος όσο είναι ή ήταν τα δικά σας παιδιά. Ναι, είμαι η μαμά του ατίθασου 5χρονου αγοριού που σε κάθε επίσκεψή μας σε κατάστημα φλερτάρει ενθουσιασμένος με όλες τις νέες προοπτικές που του ανοίγονται.

Είμαι η μαμά του άτακτου αγοριού που στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, όπου απλά θέλεις να χαλαρώσεις αλλά εκείνος βαριέται και θέλει να κάνει φασαρία και να παίξει. Είμαι η μαμά του αγοριού που κάνει θόρυβο στη βιβλιοθήκη. Είμαι η μαμά του αγοριού που μιλάει ενθουσιασμένο στο σινεμά. Είμαι η μαμά του αγοριού που έκανε μια συναισθηματική έκρηξη στο πάρκο γιατί δεν ήθελε να πάει σπίτι γιατί θα προτιμούσε να συνεχίσει να παίζει μέσα στα δέντρα. Είμαι η μαμά του αγοριού που ντύνεται Σούπερ Ήρωας.

Είμαι εξαντλημένη – με εξουθενώνει, με σπρώχνει στα όριά μου, με αναστατώνει, φωνάζει, πειράζει την αδερφή του, τσακώνεται με τον αδερφό του, κάνει ό,τι θέλει και με τρελαίνει. Δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους κανόνες, αντιθέτως προσπαθεί να δημιουργήσει τους δικούς του. Είναι μονίμως γεμάτος μελανιές γιατί παίζει έντονα, τα μαλλιά του δεν μένουν καθαρά για πολύ γιατί απολαμβάνει να κάνει τούμπες και να παλεύει, δεν μπορεί να καθίσει ακίνητος για πολλή ώρα να διαβάσει ένα βιβλίο ούτε να συλλαβίσει μια λέξη στην τάξη του. Κάθε μέρα επιστρέφει σπίτι με βρόμικη τη σχολική ποδιά του.

Ξέρετε όμως και κάτι άλλο; Είναι θαρραλέος, είναι δυνατός, είναι εξωστρεφής, είναι χαρισματικός, είναι τζέντλεμαν, είναι έξυπνος, είναι ετοιμόλογος, είναι αστείος, είναι εξπέρ στην τεχνολογία, είναι καπάτσος, είναι δυναμικός, είναι δικός μου. Είναι μηχανικός, είναι αστροναύτης, είναι εξερευνητής, είναι πολιτικός, είναι στρατιώτης, είναι καουμπόι, είναι κομπιουτεράκιας, είναι μάνατζερ, είναι μεγαλοστέλεχος, είναι άλφα μέιλ. Περιστασιακά γίνεται μπελάς, αλλά αγαπάει με ένταση και είμαι ένας από τους λίγους ανθρώπους που εισπράττουν την αγάπη του.

Δείτε Επίσης

Αυτά τα αγοράκια δεν είναι απλώς ζωηρά: είναι εκείνα που αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Παρακολουθήστε αυτές τις μικρές μπάλες ενέργειας να κάνουν σπουδαία πράγματα. Αυτό το άτακτο αγόρι δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από ό,τι θέλει. Έτσι πρέπει να είσαι προγραμματισμένος για να κάνεις σπουδαία πράγματα. Μην τον χάσετε από τα μάτια σας, λοιπόν.
Χαιρετώ όλες τις κουρασμένες μαμάς των ζωηρών αγοριών.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top