Now Reading
Ένας μπαμπάς κι ο δράκος του δίνουν μαθήματα θάρρους

Ένας μπαμπάς κι ο δράκος του δίνουν μαθήματα θάρρους

Και ιδέες καταπολέμησης του άγχους των παιδιών

Πριν δύο χρόνια Greg Sullivan εκμυστηρεύεται ότι δεν είχε στο πρόγραμμα να γράψει το πρώτο βιβλίο του, “Gregory Dragon Is Just The Same”. Αφορμή στάθηκαν τα πέμπτα γενέθλια του γιου του όταν ο συγγραφέας και καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες ήθελε να δημιουργήσει κάτι μοναδικό για την ξεχωριστή αυτή ημέρα του γιου του. Εκείνη την εποχή, το μικρό παιδί του περνούσε μια πρόκληση γνωστή στα περισσότερα παιδιά γύρω στην ηλικία του: το να θέλει να ταιριάζει με τους συμμαθητές του. «Είναι ψηλό για την ηλικία του, κοκαλιάρικο, και έχει ένα σημάδι εκ γενετής, χαρακτηριστικά που τον είχαν κάνει να αισθάνεται ανασφαλές και απομονωμένο», εξηγεί ο Sullivan.
Ήθελε, λοιπόν, να δημιουργήσει κάτι που θα βοηθούσε τον γιο του “όχι μόνο να αγκαλιάσει τα μοναδικά του χαρακτηριστικά αλλά να τα γιορτάσει”. Και συμπτωματικά έτυχε να συμβαίνει ο γιος του να αγαπά τους δράκους.
Ο ίδιος, ως βραβευμένος καλλιτέχνης, εμψυχωτής, σεναριογράφος και μυθιστοριογράφος, ένιωσε ότι είχε σημασία να θέσει τις επαγγελματικές του ικανότητες προς κάτι δημιουργικό και πρακτικό για την ανάπτυξη του γιου του. Το 2019 animation του για την NASA και την JPL για την αποστολή Mars Insight κέρδισε το βραβείο Emmy για το εξαιρετικό πρωτότυπο διαδραστικό πρόγραμμα. Τα σενάρια του έχουν συγκεντρώσει πολλές διακρίσεις και ξεχωρίζουν.
Το βιβλίο “Gregory Dragon Is Just The Same” αλλάζει την παραδοσιακή αφήγηση βιβλίων για παιδιά. Αντί να έχει μια παντοδύναμη φωνή που να κάνει απευθύνεται στα παιδιά, επιτρέπει στον νεαρό δράκο που πρωταγωνιστεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο. «Αντάλλαξα τους ρόλους και ο Gregory Dragon εκπαιδεύει τον αφηγητή», εξηγεί ο συγγραφέας
Το βιβλίο επικεντρώνεται με έναν θαυμαστό τρόπο στη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει κάθε ένα παιδί και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάθε παιδί να διαχειριστεί τα συναισθήματα που του δημιουργεί το να διαφέρει. Είναι μια δυνατή ιστορία συμφιλίωσης με τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους – τους εξίσου όμοιους και εξίσου διαφορετικούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Cloninger (@joeclocinco)


Όπως όλες οι ιστορίες των μεγάλων παιδιών, ο Gregory Dragon Is Just The Same χρησιμοποιεί μια φαινομενικά απλή ιστορία για να επικοινωνήσει ένα ισχυρό μήνυμα που αντηχεί με κάθε παιδί.
Αφού έδωσε το ολοκληρωμένο βιβλίο στο γιο του για τα πέμπτα του γενέθλια, ο Sullivan ανακάλυψε ότι ο γιος του μοιράζεται το δώρο του με φίλους στο σχολείο και ακόμη και με άλλα μέλη της οικογένειάς του. Ο συγγραφέας εκφράζει την ευχάριστη έκπληξή του για το πόση απήχηση έχει σε άλλα παιδιά. Ελπίζοντας ότι η μικρή αυτή ιστορία θα βοηθούσε τα παιδιά που αισθάνονταν απομονωμένα και ανασφαλή, αποφάσισε να εκδώσει το βιβλίο. Και τα σχόλια που έχει πάρει από τους μικρούς αναγνώστες, που θεωρούν το βιβλίο «φανταστικό», δείχνουν ότι πήρε μια πολύ καλή απόφαση!

Δείτε Επίσης

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και νέες περιπέτειες του δράκου με το βιβλίο «Gregory Dragon stays in» με το πώς πέρασε στην καραντίνα!

(Το βιβλίο Gregory Dragon Is Just The Same μπορείτε να το βρείτε εδώ)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top